Sogovornica pravi, da je za uglašen partnerski odnos v prvi vrsti pomembno, da sta partnerja na neki način prijatelja: »Da torej pomembne vsebine za vsakega od partnerjev delita drug z drugim. Ne da jih držimo v sebi in da ves čas iščemo zunanje filtre, temveč da v svojem partnerju najdemo sogovornika. Bistveno bolje delujejo tudi partnerji, ki imajo skupne konjičke, kar je razumljivo, saj jih to povezuje in lahko na tak način skupaj preživljajo čas.«

Odlične in koristne vsebine, ki jih boste z veseljem delili tudi s svojim partnerjem, boste našli tudi v Dnevnikovi prilogi Nika, v kateri si sodobna ženska (pa tudi moški) išče prijetno družbo v trenutkih sprostitve. V intervjujih uredniška ekipa priloge z najvišjo naklado v Sloveniji predstavlja zanimive ženske in moške, ki tako ali drugače oblikujejo slovenski prostor, s svojimi zgodbami o uspehu vplivajo na naša življenja ali nas zaznamujejo z izkušnjami, o katerih je vredno spregovoriti na glas. V aktualni temi pišemo o dogajanju doma in po svetu, razrivamo pereča vprašanja in dileme, vas seznanimo s koristnimi informacijami in pokukamo v zakulisje marsikatere zgodbe. Vselej privlačno branje vas čaka v anketah, v katerih znani Slovenci iz različnih družbenih sfer brez dlake na jeziku delijo svoje skrivnosti in bralcem zaupajo marsikatero svojo skrivnost.

V rubrikah Zdravje in Odnosi imajo glavno besedo strokovnjaki za zdrav duh v zdravem telesu, zdravniki, farmacevti, psihoterapevti in psihologi. Njihovi nepogrešljivi nasveti glede zdravstvenih težav, ohranjanja zdravja, preventive pred boleznimi in poškodbami, uravnotežene prehrane, uglašenega partnerstva in kakovostnih medsebojnih odnosov so dobrodošli v vseh starostnih obdobjih in primerni za vsakogar.

Nikar ne spreglejte rubrik Moda, Lepota in Nega, v katerih predstavljamo aktualne modne smernice, lepotne in kozmetične novosti, trike za nego telesa s pomočjo narave in doma izdelanih preparatov. V rubriki Scena boste izvedeli vse, kar se aktualnega in zanimivega dogaja na glasbenem in kulturnem področju, gledaliških odrih in filmskih platnih, v razvedrilnih in hudomušno obarvanih rubrikah Žgečkljivo in Samo pravim pa se boste prepričali o tem, zakaj življenja ne smemo jemati preveč resno …

Vse, ki redno skrbite za aktivnost svojih možganov in si želite zdravo starost, k reševanju vabijo privlačne nagradne križanke s praktičnimi nagradami za srečne izžrebance.

Nika izhaja ob sredah kot redna štirinajstdnevna priloga časnika Dnevnik in Nedeljskega dnevnika.