Na Mirni so začeli graditi dva večstanovanjska objekta, ki so ju poimenovali Mirna soseska. Gre za pomembno naložbo, saj so zadnje bloke na Mirni zgradili pred 35 leti. Temeljni kamen za nova objekta, ki bosta stala med Sokolsko ulico in območjem nekdanjega Preventa, sta te dni položila mirnski župan Dušan Skerbiš in Janez Prosenik, direktor podjetja Japi inženiring, ki je tudi investitor naložbe. Bloke bo gradilo podjetje GPI Tehnika, gradnjo naj bi zaključili v 15 mesecih.

V občini Mirna, ki letos praznuje deset let obstoja, so v tem času zagotovili urejene športnorekreacijske površine, vzpostavili podjetniško-industrijsko cono, določili območja stanovanjskih con, odkupili prostore za novi vrtec, skrbijo za infrastrukturo, te dni zaključujejo tudi obnovo dvorane v kulturnem domu Partizan. »V desetih letih smo naredili izjemen korak naprej na številnih področjih. Razvoj naselja Mirna, kot je načrtovan v naslednjih nekaj letih, bo ta del kraja spremenil v prijetno središče, kjer bo v nekaj korakih dostopno vse, kar posameznik potrebuje za zadovoljno vsakodnevno življenje,« pravi Skerbiš.

V preteklosti zanimanja med investitorji ni bilo

Sredi prihodnjega leta bo Mirna bogatejša za 44 novih, moderno zasnovanih stanovanj velikosti od 60 do 161 kvadratnih metrov, vsako z zunanjo površino, bodisi teraso, ložo, atrijem ali balkonom. Za stanovalce bo na voljo 89 parkirnih mest, od tega 71 garažnih v dveh etažah. Povprečna cena kvadratnega metra stanovanj je 1750 evrov, vseljiva pa bodo do prihodnjega poletja. V vsakem objektu bo dvigalo, med blokoma bo tudi manjši park.

Na tem prostoru je nove stanovanjske bloke načrtovala že prejšnja, skupna občina Trebnje, vendar zainteresiranih vlagateljev v preteklosti ni bilo. »Na Mirni že dolgo niso bila zgrajena nova stanovanja, občina pa ogromno vlaga v športnorekreacijsko infrastrukturo in industrijsko cono, zato smo na tem območju videli poslovno priložnost za gradnjo stanovanj. Ocenili smo, da je za zdaj 44 stanovanj dovolj za potrebo Mirne. Če bo povpraševanje večje, pa lahko na isti lokaciji v prihodnje zgradimo še več blokov,« pravi Prosenik.

Kot dodaja Skerbiš, so seveda zadovoljni, da v kraj prihajajo novi prebivalci. Pred občino so zato zdaj nove naloge, med drugim gradnja vrtca, po potrebi širitev osnovne šole in povečanje knjižnice.