Bolje je po prvi seriji kazalo Pavlovčiču, ki je zasedal drugo mesto za Norvežanom Halvorjem Egnerjem Granerudom (263). Toda obema se finalni skok ni izšel. Mojstrančan je na koncu s 130 metrov dolgim skokom zasedel peto mesto, Granerud pa je padel na sedmo.

Najboljši Slovenec je bil tako Lanišek, ki je bil po prvi seriji sedmi. S 135 metrov dolgim skokom je v izteku prevzel drugo mesto, do konca pa sta 24-letnega Domžalčana prehitela le Kobajaši, ki je slavil prvo zmago v sezoni, in domačin Stekala. Japonec, sicer zmagovalec skupnega seštevka svetovnega pokala v sezoni 2018/19, je bil po prvi seriji četrti.

»Škoda spet prvega skoka, preveč sem 'cincal' po domače povedano. V finalu sem sicer dobro napadel, a malo je zmanjkalo,« je po tekmi dejal Lanišek.

»Peto mesto je odlično, zadovoljen pa sem sploh z drugim skokom, ki je bil res lep. V drugem se mi je primerila manjša napaka, a vseeno upam, da nadaljujem v tem slogu,« pa je dodal Pavlovčič.

Japonec, sicer zmagovalec skupnega seštevka svetovnega pokala v sezoni 2018/19, je bil po prvi seriji četrti. Dosegel je rekordno 17. zmago v svetovnem pokalu, s čimer se je na vrhu te razpredelnice v domovini izenačil z Noriakijem Kasaijem.

V letošnjem skupnem seštevku še naprej zanesljivo vodi Granerud, ki ima 1442 točk. Drugi je Eisenbichler z 995. Tretji je Stoch, ki je osvojil 856 točk. Najboljši Slovenec je Lanišek, ki je pridobil eno mesto in je zdaj šesti. Zbral je 669 točk.

Dva vrhunska rezultata z malo grenkega priokusa

Do točk je od slovenskih skakalcev prišel tudi Domen Prevc (246,7), ki je prvo posamično tekmo v Zakopanah zaključil na 17. mestu. V finalu je pridobil tri mesta. Mesto za njim je bil Timi Zajc (246,6), ki je po prvi seriji zasedal 11. mesto, v drugo pa je po 129 metrov dolgem skoku nekaj mest izgubil. Že v prvi seriji sta bila od varovancev glavnega trenerja Roberta Hrgote prekratka za nastop v finalu Tilen Bartol in Žiga Jelar. Zasedla sta 31. oziroma 37. mesto.

»Dva vrhunska rezultata z malo grenkega priokusa. Dve točki oziroma dve točki in pol do zmage. A danes moramo biti s tem zadovoljni, razlike so bile zelo majhne. Morda, če bi se kakšna sreča obrnila proti nam, bi bili rezultati povsem drugačni. Sprejmem to, skoki so bili pravi in to mi pomeni več kot kaj drugega. Pohvalil bi tudi Timija, da je naredil en preskok, da je naredil dva solidna skoka. Tudi Domen danes blizu. Pri obeh manjka še pika na i, da se priključita najboljšim,« je tekmo ocenil Hrgota.

V nedeljo bo v Zakopanah še druga posamična tekma. Začela se bo ob 16.10. Tekmi bi sicer morali biti v Pekingu kot generalka za olimpijske igre, a so ju morali zaradi pandemije novega koronavirusa nadomestiti na Poljskem.