Letna jedilnica je umeščena med breze in lipo

Stena proti parkirišču je zaprta zaradi videza, vetra in dežja, stebrišča na vsaki strani pa podpirajo konstrukcijo in prostor vizualno razmejujejo od transportnih poti. Zelenica in drevored, ki sta del industrijske zelene cone, ponujata okolje za sprostitev med službenimi odmori ali neformalnimi poslovnimi sestanki. Sama industrijska arhitektura je kockasta in zato imata tudi objekta pripadno minimalistično obliko. Konstrukcija je v mizarski delavnici izdelana iz smrekovih lepljenih elementov, ki v stebrnih utorih skrivajo cevi za odtoke in električne kable. Po končani terenski montaži krovsko-kleparski mojster streho pokrije s PVC-folijo in zaključke obdela z antracitno aluminijasto pločevino.

Kovinska RF-sidra in vezne elemente je naročnik izdelal sam

Ker pot v službo s kolesom opravlja kar nekaj zaposlenih, je s strani naročnika prišla želja še po pokriti kolesarnici. Nadstrešek smo prilagodili jedilnici in ji dodali stojala za kolesa. Oprema izhaja iz robustnega dizajna počivališč, ki je uporabljen tudi pri mizah, klopeh in koših za smeti. Ti imajo zgoraj vgrajen še RF-pepelnik. Podjetje pri svoji dejavnosti uporablja nerjavno jeklo, zato so po naših načrtih izdelali vse kovinske elemente.

So urejeni zunanji poslovni prostori nadstandard ali okolje za povečano produktivnost?

Zaradi dinamičnega delovnega tempa se vse več direktorjev odloča o ureditvi sprostitvenih kotičkov. Postavljeni v bližini podjetij ali industrijskih skladišč zaposlenim ponujajo zatočišče za osvežitev in pridobitev novih moči za nadaljevanje dela. Toplina lesa in svež zrak sta dobra kombinacija, ki izboljšata delovno koncentracijo in komunikacijo med sodelavci. V primerih, ko dodamo še letno kuhinjo, je takšna vrtna cona lahko prostor za družabno srečanje poslovnih sodelavcev.

Tekst: Jože Kos, Mizarstvo Kos, foto: Urša Cigler in Mizarstvo Kos