42-letni voznik kombija je vozil po regionalni cesti skozi Ajdovščino, od krožišča na Vipavski cesti proti Vipavi. V bližini ene od stanovanjskih hiš voznik kombija hitrosti in načina vožnje ni prilagodil tako, da bi lahko ustavil pred oviro. S prednjim desnim delom vozila je trčil v pešca, ki je hodil po vozišču ob desni strani vozišča, kljub temu, da je na levi strani pločnik. Po trčenju je pešca odbilo na vozišče, kjer je obležal, zaradi hudih poškodb je umrl na kraju nesreče.

Policisti so v postopku ugotovili, da je v nesreči življenje izgubil 68-letni moški, začasno bivajoč na območju Upravne enote Ajdovščina.

Policija je o prometni nesreči obvestila pristojnega preiskovalnega sodnika in Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici. Preiskovalni sodnik je odredil sodno obdukcijo, da bi ugotovili natančen vzrok smrti pokojnega.

Vozniku kombija so odredili strokovni pregled, ki ga je opravil v zdravstveni ustanovi v Ajdovščini. Policisti postaje prometne policije Nova Gorica bodo na podlagi vseh ugotovljenih dejstev in rezultatov odrejenega strokovnega pregleda zoper 42-letnega voznika kombija podali ustrezen ukrep.

Po ugotovitvah prometnih policistov je bil vzrok tragične nesreče neprilagojena hitrost voznika kombija in nepravilna hoja pešca. Obenem pa pozivajo morebitne očividce prometne nesreče, da jih pokličejo zaradi razjasnitve vseh okoliščin prometne nesreče.