Od vodilne četverice je prvi spomladanski krog državnega nogometnega prvenstva »brez praske« preživela le Olimpija. V sredo je namreč porazila Koper, Maribor je remiziral z Domžalami, Mura pa včeraj s Taborom. Obračun v Murski Soboti je bil tudi edini četrtkov, saj je v Kidričevem sneg prekril zelenico in pomrznil. Aluminij in Celje se bosta tako pomerila v sredo, 17. februarja, ob 15. uri.

Tudi zelenica v Murski Soboti je včeraj pomrznila, na določenih mestih pa bila pokrita tudi s tanko plastjo snega. To ni preprečilo izvedbe tekme, a je bilo očitno, da slabo igrišče vpliva na igro obeh moštev, saj je bilo ogromno napačnih podaj ali takih, ki so zaradi načetega terena spremenile smer ali izgubile moč. Mura, ki je imela ob koncu priprav precej težav z okužbami s koronavirusom, saj je kar sedem nogometašev zaradi tega ostalo dlje v Turčiji, je bila bolj nevarna in v okvir vrat sežanskega vratarja Jana Koprivca sprožila šest strelov, a ji ga ni uspelo premagati. Brez priložnosti ni bil niti Tabor, ki je sicer na prestavljeni tekmi 16. kroga v soboto klonil v Ljubljani proti Bravu, tokrat pa je zbral šele drugo točko na gostovanjih v celotni letošnji sezoni.

»Predvsem v drugem polčasu smo imeli priložnosti, ki bi jih glede na raven tekmovanja morali realizirati, a nič za to. Pomembno je, da smo na težkem igrišču odigrali tekmo na dokaj visoki ravni,« je za Televizijo Slovenija povedal trener Mure Ante Šimundža, ki je imel v mislih predvsem priložnost Mihaela Klepača iz 47. minute, ko je bil sam pred Koprivcem, a z roba kazenskega prostora žogo poslal čez gol. »Na gostovanjih nam letos ne gre, zato moramo biti s točko zadovoljni,« pa je misli strnil strateg Tabora Sežana Igor Božič.

1. SNL, 20. krog: Mura – Tabor 0:0, Aluminij – Celje prestavljeno na sredo, 17. februarja, ob 15. uri, že odigrano: Bravo – Gorica 0:0, Domžale – Maribor 3:3, Koper – Olimpija 1:2, vrstni red: Maribor 39, Olimpija 38, Mura 34, Koper 30, Domžale in Bravo po 26, Tabor 25, Celje (–1) 23, Aluminij (–1) 15, Gorica (–1) 10.

Pari prihodnjega kroga, jutri ob 15. uri: Gorica – Koper, ob 17.15: Maribor – Bravo, nedelja ob 14. uri: Tabor – Aluminij, ob 16. uri: Celje – Domžale, ob 18.30: Olimpija – Mura.