Goran Stanković je na klopi Olimpije debitiral z odmevno in prestižno zmago na gostovanju v Kopru, kjer na tribunah Bonifike ni bilo Milana Mandarića, bil pa je njegov novi partner v vodenju kluba Željko Mandarić. Zmaga povsem prenovljene ljubljanske zasedbe, v kateri so se z dobro predstavo izkazale zimske okrepitve Delamea Mlinar, Pungaršek in Perović, je povsem zaslužena, saj je bila igra všečna, napadalna in kombinatorna. Podoba je bila povsem drugačna kot pod prejšnjim trenerjem Dinom Skendrom. »Zadovoljen sem, saj so fantje v težki tekmi dali maksimum. Zmaga je povsem zaslužena. Zadovoljen sem z izidom, z igro pa še ne povsem. To bomo popravili v naslednjih tednih. Vsako tekmo bomo boljši,« je povedal trener Olimpije Goran Stanković za Planet TV.

Olimpija le z dvema tujcema

Potem ko je iz Olimpije med premorom odšlo kar 14 igralcev, je tekmo s Koprom začelo kar devet Slovencev. Nazadnje je bila Olimpija tako »slovenska« novembra 2016 prav na gostovanju v Kopru (vir OptaŽabar). Izmed tujcev sta bila v ekipi le odlični srbski dribler s hrvaškim potnim listom Ivanović, ki je bil rojen v Vukovarju, in Črnogorec Perović. Ljubljančani so na Bonifiki, kjer so bile kljub dežju razmere za igro zelo dobre, z agresivnim pristopom takoj prevzeli pobudo, narekovali ritem in bili kombinatorni. Veliko premoč v prvem polčasu, ko je bilo razmerje v strelih 8:1 za goste, so kronali v 29. minuti, ko je gol dosegel kapetan Timi Max Elšnik z natančnim in močnim strelom z roba kazenskega prostora po lepi podaji garača Pungarška.

Koper je po vstopu Barišića in Caimacova drugi polčas začel odločno in izenačil v 49. minuti, ko je bil podajalec Guberac, zadetek pa je z diagonalnim strelom dosegel desni bočni igralec Palčič. Čeprav je gol Koprčanom dal krila, so Ljubljančani zmogli odgovor že po sedmih minutah. Podajalec je bil Kapun, zimska okrepitev Mihailo Perović pa je z levico zadel za vodstvo z 2:1, ki so ga brez večjih težav zadržali do konca tekme. »Tekma je bila enakovredna. Po izenačenju na 1:1 bi se tekma lahko obrnila tudi nam v prid. V prvem polčasu smo imeli nekaj težav, v drugem smo z nekaterimi spremembami prevzeli pobudo in dobro igrali. Zmanjkal je kanček sreče, saj smo si zaslužili vsaj remi, če ne kaj več,« je tekmo videl trener Kopra Miran Srebrnič, ki se je že znašel na udaru kritik.

Veliko razočaranje Domžalčanov

Domžale in Maribor so na razmočenem igrišču, ki pa je omogočalo kombinatorno igro, prikazali odlično predstavo, v kateri je gostom uspel velik povratek po zaostanku 1:3 ob polčasu. Gostitelji so igrali odločno, silovito in prekipevali od samozavesti ter že v prvem polčasu dosegli tri gole. Povsem so nadigrali Mariborčane, ki so imeli predvsem v obrambi velike težave, saj so padali iz napake v napako. »Dobro smo se pripravili na tekmeca in prvi polčas odigrali zelo dobro. Sami smo si krivi, da smo v drugem polčasu Mariboru dovolili izenačenje. Razočaranje je ogromno,« je povedal branilec Domžal Damjan Vuklišević po tekmi za slovensko nacionalno televizijo.

V drugem polčasu, ko je prenehalo deževati, se je razmerje povsem spremenilo. Ker je med polčasom v slačilnici zaradi poškodbe ostal Svetlin, so Domžalčani izgubili prevlado v zvezni vrsti. Mariboru je preobrat prinesla sprememba sistema igre z vstopom Repasa in Mlakarja. Gostje so premeteno čakali, da so Domžalčani začeli delati napake, in jih kaznovali z zadetkoma Požega Vancaša in najboljšega igralca tekme Cretuja po veliki napaki vratarja domačih Sorčana. Očitno je bilo, da je covid-19 med pripravami pustil posledice. »Prvi polčas je bilo preveč individualnih napak. Slabo smo se prilagodili razmeram, saj je bilo igrišče iz minute v minuto slabše. Glede na to, da je vsaki ekipi pripadel po en polčas, smo zadovoljni s točko,« je tekmo videl vezist Maribora Blaž Vrhovec.

Vaterpolske razmere v Šiški

V vaterpolskih razmerah v Šiški je remi najpravičnejši izid tekme med Bravom in Gorico. Zaradi težkega igrišča je bilo malo kombinatorike, ampak so oboji skušali priti do priložnosti z nabijanjem dolgih žog. Primorci so bili boljši v prvem polčasu, ko je dve lepi priložnosti zapravil 32-letni Etien Velikonja, ki je daleč od slovesa nekdanjega golgeterja. V drugem polčasu je Luka Žinko zadel vratnico, domači vratar Igor Vekić pa je s skrajnimi močmi preprečil zadetek Nejcu Mevlji. »V drugem polčasu smo z igro na preskok in drugimi žogami prišli do nekaterih situacij za gol, ki jih žal nismo zaključili,« je tekmo videl trener Brava Dejan Grabić. Bravo, pri katerem se je zelo poznalo, da so zaradi rumenih kartonov manjkali Kurtović, Kramarić in Nukić, je še osmič zapored ostal neporažen. »Točka je lepa popotnica za nadaljevanje prvenstva,« je bil zadovoljen trener Gorice Aleksander Jović.