Te krofe seveda pripravite v času pusta, lahko pa jih v pol ure pripravite kar na vsak čisto navaden dan. Vse, kar naredite je, da zmešate maso, z njo napolnite modelčke za krofe, jih spečete in nato še obložite s svojim izbranim oblivom, ali pa pojeste kar same. Če slučajno pekača za ameriške krofe (še) nimate, lahko ta isti recept uporabite tudi za pripravo mafinov.
Najprej pa še nekaj idej za odlične čokoladne sladice:
• Najboljša čokoladna mascarpone tortica brez moke
• Enostavni domači churrosi oz. španski ocvrtki s čokoladno pomako
• Enostavna čokoladna mousse torta
• Vroča čokolada s kokosovim mlekom in arašidovim maslom
Še več idej za pripravo sladic pa najdite pod oznako Sladice.
Pa dober tek!
Še več odličnih in zdravih receptov brž poiščite na http://www.sitfit.si/!
PRIPRAVA
SESTAVINE (za 12 majhnih krofov):Sestavine za krofe:
1 jajce
1 dcl mleka
90 g grškega jogurta
120 g (polnozrnate) moke
100 g (rjavega) Agragold sladkorja
1 žlička vanilijeve esence
1 žlica pecilnega praška
1/2 žličke sode bikarbone
1/4 žličke soli
2 žlici olja
Sestavine za obliv:
80 g (temne) čokolade + za okras
2 žlice sladke smetane
20 g masla
1 žlička vanilijeve esece
1/2 žličke instant kave (neobvezno)
PRIPRAVAPečico segrejte na 175°C.
V eni skledi skupaj zmešajte moko, pecilni prašek, sodo bikarbono in sol.
V drugi skledi skupaj zmešajte jajce, mleko, olje, vanilijevo esenco, jogurt in sladkor.
Suhe sestavine stresite v mokre in nežno premešajte, da se sestavine spojino. Ne mešajte predolgo.
Dobro naoljite pekač za krofe in v odprtine dajte maso. Pecite jih približno 12 minut, oz. toliko, da zobotrebec, ki ga potisnete v krofe, ven pride čist. Pustite, da se najprej pet minut hladijo v pekaču, nato pa jih stresite ven in do konca ohladite na rešetki. Ker so majhni, se bodo ohladili zelo hitro.
Vse sestavine za obliv dajte v skledo, to pa postavite nad vodno kopel – v kozico dajte nekaj vode, nato pa to segrevajte, skledo pa postavite na kozico, a naj se vode sklede ne dotika. Sestavine pustitee nad kozico, da se vse dobro stopijo, nato pa jih z metlico dobro zmešajte v svilnato kremo.
Ohlajene krofe pomočite v čokoladni obliv, jih postavite na rešetko in potresite s čokoladnimi ostružki ali pa z okrasom po želji. Pustite, da se glazura shladi in malenkost strdi.