V Prekmurju in na Štajerskem bo zapihal severovzhodnik.

Popoldanske temperature bodo na severu od 1 do 4, drugod od 6 do 11 stopinj Celzija.

V torek bo pretežno oblačno z občasnimi padavinami, po nižinah bo večinoma deževalo. Na Primorskem bo zapihal veter južnih smeri. Najnižje jutranje temperature bodo od 0 do 6, na Primorskem okoli 8, najvišje dnevne od 6 do 12, na severozahodu okoli 3 stopinj Celzija.

Opozorilo: Predvsem v visokogorju Julijskih Alp je velika nevarnost snežnih plazov.

Obeti: V sredo bo oblačno, na zahodu bo zjutraj ponovno začelo deževati, čez dan se bodo padavine širile v notranjost. V noči na četrtek bo dež tudi po nekaterih nižinah prešel v sneg. Zapihal bo severovzhodni veter, občutno se bo ohladilo. V četrtek bo večinoma suho in deloma jasno.

Vremenska slika: Nad srednjo in zahodno Evropo je obsežno ciklonsko območje, hladna fronta se nahaja na severni strani Alp. Z jugozahodnim vetrom nad naše kraje doteka hladnejši in še vedno vlažen zrak.

Napoved za sosednje pokrajine: Danes in v torek bo spremenljivo do pretežno oblačno, občasno bo še deževalo, v alpskih dolinah bo dež prešel v sneg. Več sončnega vremena bo ob Jadranu.

Biovreme: Danes bo dopoldne veliko ljudi še imelo z vremenom povezane težave. Popoldne bo obremenitev prehodno nekoliko popustila in se znova okrepila v torek.