Halvor Egner Granerud ima po novi zmagi že 429 točk prednosti pred Markusom Eisenbichlerjem v skupnem seštevku svetovnega pokala in je na odlični poti do svojega prvega velikega kristalnega globusa v karieri. Izjemni Norvežan je danes do zmage prišel z drugega mesta po prvi seriji, ko je zaostajal prav za Eisenbichlerjem.

Norveški trener Alexander Stöckl je za svojega varovanca v drugi seriji zahteval znižanje zaletnega mesta, kar se je izkazalo za ključno potezo. S 140,5 metri Granerud ni bil med najdaljšimi v finalni seriji, a za voljo dodatnih točk je za 7 desetink točke prehitel Bora Pavlovčiča. 22-letni Mojstrančan je danes znova skakal odlično. Po prvi seriji je držal 6. mesto, nato pa v finalu napadel z izjemnim skokom. 146 metrov je bila izenačena najdaljša daljava dneva. Ob lepih ocenah za slog pa je Pavlovčič prišel do izjemnega drugega mesta. Tretji je bil na koncu vodilni po prvi seriji Markus Eisenbichler, ki je v drugo skočil 141, 5 metra in zaostal za 2,8 točke za zmagovalcem.

Odličen ekipni uspeh, smola za Prevca

Tudi za ostalimi slovenskimi orli je danes izvrsten dan v Klingenthalu. Poleg Pavlovčiča je izjemno s svojimi skoki lahko zadovoljen danes Domen Prevc, ki bi moral tekmovanje zaključiti na 7. mestu, a je nato vmes posegel kontrolor opreme Sepp Gratzer, ki je Prevca po drugem skoku diskvalificiral in je tako padel na 30. mesto. V vzpodbudo pa mu mora ostati izjemen drugi skok, ko je skočil kar 144 metrov, nad svojim dosežkom pa je bil vidno zadovoljen tudi sam. Med deseterico je zaključil letos najboljši slovenski skakalec zime Anže Lanišek, ki je bil deveti. Tudi Lanišek je v finalu nastopil izjemno in popravil svojo uvrstitev. Skočil je 142,5 metra in na deveto mesto prišel s trinajstega. Pri repu finalistov sta nove točke dosegla tudi Tilen Bartol (26. mesto), ki mu je nastop v finalu omogočila diskvalifikacija Norvežana Mariusa Lindvika, sicer bi bil Bartol na 31. mestu. Na 29. mestu je bil Timi Zajc, edini izven finala pa je bil danes Žiga Jelar.