Tekmo je sicer zaznamoval grd padec Norvežanke Eirin Marie Kvandal. Letošnja zmagovalka na Ljubnem ob Savinji je nerodno pristala, pri čemer ji je obrnilo koleno.

Križnarjeva ohranila mirno kri

Ravno po nesrečni Norvežanki je po daljšem premoru skočila Križnarjeva, ki je ohranila mirno kri in pristala pri 90 metrih. Še sedmič v karieri se je povzela na stopničke, na koncu pa jo je ugnala le Takanashijeva, potem ko je Opsethova skočila nekoliko slabše in zasedla tretje mesto.

Takanashijeva je slavila že 59. zmago v karieri, na odru za zmagovalke pa je stala že 104. Križnarjeva je na oder za zmagovalke stopila sedmič v karieri, v Hinzenbachu pa je na vseh treh tekmah končala med najboljšimi tremi. V petek je prvič okusila slast zmage v svetovnem pokalu, v soboto pa je bila druga, prav tako za Takanashijevo.

Do točk še štiri Slovenke

Do točk so prišle še štiri varovanke glavnega trenerja Zorana Zupančiča. Špela Rogelj (205,4 točke) je bila 12. V prvi seriji je izkoristila dobre razmere, skočila 90 metrov, v drugo pa je z 82,5 metra dolgim skokom po igri desetink izgubila dve mesti.

Po drugem mestu v petek se tako kot v soboto tudi danes ni najbolje znašla Ema Klinec (204). V obeh serijah je imela kar precej težav po odskoku, tekmo pa je končala na 13. mestu.

Jerneja Brecl (200,9) nadaljuje zbiranje točk. Tokrat je zasedla 17. mesto, potem ko je s 83,5 metra dolgim skokom v finalu pridobila tri mesta. Dve točki za svetovni pokal je z 29. mestom osvojila tudi Katra Komar (178,5). Že v prvi seriji je bila prekratka Urša Bogataj, ki je bila na koncu 34.

Križnarjeva skupno na drugem mestu

V skupnem seštevku v vodstvu ostaja Avstrijka Marita Kramer, letos zmagovalka treh tekem za svetovni pokal. S 460 točkami ima pred drugouvrščeno Križnarjevo le še devet točk naskoka. Tretja je Takanashijeva s 426. Klinčeva je izgubila eno mesto in je peta s 311.

Naslednje ženske tekme bodo čez dva tedna v romunskem Rasnovu, nato pa sledijo boji na svetovnem prvenstvu v nordijskih disciplinah v nemškem Oberstdorfu.