Ljubljanski hokejisti so upravičili status favoritov in na koncu visoko premagali Feldkirch, z novimi tremi točkami pa tudi ostali na prvem mestu regionalnega tekmovanja, imajo točko več kot Pustertal (52-51).

Čeprav so se v domačem moštvu zavedali, da so si po neuspehu v Cortini pred dnevi naložili nekaj dodatnega bremena, se je to poznalo le na začetku tekme. Takrat so gostje po vodilnem zadetku Nika Simšiča še izenačili, a je gol Žige Panceta v 19. minuti že nakazal, v katero smer bo šla tekma.

V naslednjih 40 minutah je bila zeleno-bela zasedba prepričljivejši tekmec, gostom pa zmaji niso dovolili veliko priložnosti. Čeprav se je vratar Feldkircha Alex Caffi s 44 obrambami izkazal, je vseeno domača zasedba dodobra napolnila mrežo gostov.

V drugem delu sta premoč izkoristila še Aleksandar Magovac in Jusso Pulli, v zadnji tretjini so gostje ob številčni prednosti tvegano poskusili še brez vratarja, kar pa je kaznoval Andraž Zibelnik z zadetkom na prazen gol, piko na i je nato postavil še Miha Logar v 54. minuti.

Na koncu so tako Ljubljančani dosegli visoko zmago, ki je bila prva v regionalni ligi za novega stratega Raima Suumanena.

V alpski ligi bo naslednji teden premor, naslednjo tekmo bodo imeli ljubljanski hokejisti na sporedu 16. februarja, ko bodo gostovali pri Fassi. Včerajšnji tekmec Feldkirch pa bo danes igral še s Sijem Acronijem Jesenicami v Podmežakli.