Real je imel v tekmi 22. kroga ves čas tekme terensko premoč, si priigral več priložnosti, a je imel tudi veliko sreče, saj so domači v drugem polčasu dvakrat zadeli prečko, še enkrat pa je po strelu Rafe Mira z glavo odlično posredoval vratar Thibaut Courtois.

V prvem polčasu sta bili ekipi povsem nenevarni. Real je imel terensko premoč, edini strel v okvir vrat pa je sprožil Karim Benzema.

Na začetku drugega dela pa so domači povedli, potem ko je protinapad z izvrstnim strelom z roba kazenskega prostora zaključil Javi Galan. Malo pred tem so gostitelji zadeli prečko, sreča pa jim je nato povsem obrnila hrbet.

Najprej so še enkrat zadeli okvir vrat, nato pa prejeli gol. Benzema je izvedel prosti strel, zadel prečko, a po odbiti visoki žogi se je v gneči pred vratarjem najbolje znašel Varane in žogo poslal v mrežo. Šest minut pred iztekom rednega dela je bil uspešen še enkrat, po prostem strelu z desne strani je najprej z glavo streljal Casemiro, Varane pa je po obrambi vratarja odbito žogo potisnil v mrežo.

Madridčani so imeli v drugem delu še precej priložnosti, Benzema je zapravil tri, Marco Asensio dve, eno pa Marcelo.