Atalanta, ki je vsaj začasno šesta, je tekmo začela silovito in že po 21 minutah vodila s 3:0, potem ko so se med strelce vpisali Iličić v 14., ko je spretno izkoristil dolgo podajo Martena de Roona, Robin Gosens v 19. in Luis Muriel v 21. minuti.

A Torinčani so že pred polčasom poskrbeli za negotovo nadaljevanje. V drugi polovici tega dela igre so pritisnili in dvakrat zadeli, Andrea Belotti je gol dosegel v 42. minuti, ko je najprej neuspešno izvedel najstrožjo kazen in nato v mrežo pospravil odbito žogo, Bremer pa v prvi minuti dodatka.

Iličić, ki je pri štirih golih (ob petih podajah) v sezoni, je v 59. minuti mesto na igrišču prepustil Alekseju Mirančuku, so pa gosti v 70. minuti drugič na tekmi zatresli okvir vrat, Wilfried Singo je z roba kazenskega prostora oplazil prečko. S podobno mero je v 76. minuti vrnil Mirančuk, ki je zatresel vratnico. Je pa Torino izenačil v 84. minuti, ko je Federico Bonazzoli zadel z glavo po prostem strelu Simoneja Verdija.

Ronaldo z novim golom

Branilec naslova Juventus se je v boju za tretje mesto na lestvici meril z Romo. Tekmo je dobro odprl, saj je Cristiano Ronaldo v 13. minuti zadel s strelom po tleh in dosegel svoj 16. gol sezone, s katerim se je utrdil na prvem mestu med strelci. V 22. minuti je Portugalec, ki naj bi bil kljub 36 letom pred podaljšanjem pogodbe s staro damo, zadel še prečko. V drugem polčasu je Juventus nadzoroval dogajanje na igrišču in v 70. minuti podvojil prednost z avtogolom brazilskega branilca Ibaneza.

Danes je še Sassuolo gostil Spezio in izgubil z 1:2, ob 20.45 pa bo Genoa Mihe Zajca gostila Napoli.

Že v petek je Inter s Samirjem Handanovićem v gosteh premagal Fiorentino z 2:0 in vsaj začasno skočil tudi na vrh lestvice, kjer ima točko prednosti pred mestnim tekmecem Milanom.

V nedeljo pa bo še preostalih pet tekem, Parma Jasmina Kurtića bo gostila Bologno, do tega kroga vodilni Milan pa se bo meril s Crotonejem.