Edini gol na tekmi je padel že v 74. sekundi, ko je neodločna obramba londonske ekipe podarila žogo Bertrandu Traoreju, ta je na sredini kazenskega prostora našel Ollieja Watkinsa, po njegovem strelu je žoga zadela gostujočega branilca Roba Holdinga, spremenila smer, tako da je bil vratar Matthew Ryan nemočen.

Po prejetem zadetku so gosti zagospodarili na igrišču, a do odhoda na odmor niso bilo posebej nevarni, domačega vratarja Emiliana Martineza je ogrozil le Granit Xhaka s prostega strela. Na drugi strani je imela v prvem delu Villa še eno lepo priložnost, Traore je sam prišel pred vratarja, poskusil z lobom, a Ryan je bil na to pripravljen.

Nevarne akcije gostov

Drugi polčas je bil bolj bogat s priložnostmi. Sam začetek je glede nevarnosti pred tekmečevimi vrati spet pripadel gostiteljem, a je Ryan nekajkrat uspešno posredoval, nato pa so nekaj nevarnih akcij nanizali gosti, a tudi Martinez je bil dovolj razpoložen, da je mreža Ville še desetič v sezoni ostala nedotaknjena.

Watkins bi v 82. minuti lahko poskrbel, da bi bila prednost domačih, ki so Arsenal premagali še tretjič zaporedoma, še višja, po podaji Jacka Grealisha je že premagal vratarja, toda žoga je zletela za las mimo leve vratnice.