Okoli pol četrte ure včeraj popoldan je v nedelujoči mizarski delavnici v bližini Radovljice odjeknila eksplozija, v kateri so umrle tri osebe. Kriminalisti so danes nadaljevali ogled in potrdili včerajšnjo ugotovitev, da je eksplodiralo tam, kjer je stala peč na trda goriva. »Glede na do sedaj zbrana obvestila je izključeno, da bi slo za namerno dejanje,« so sporočili iz PU Kranj in dodali, da vzrok eksplozije še ni znan. Na delavnici, sosednjem objektu in dveh vozilih je nastala velika materialna škoda.

Preiskava tovrstnih dogodkov običajno traja dlje časa, saj je treba pri iskanju vzroka vedno opraviti večje število zahtevnih in natančnih aktivnosti, ki zahtevajo svoj čas, so še pojasnili v kranjski policijski upravi.

Gasilo 28 gasilcev

»Ob prihodu na kraj smo takoj zavarovali območje in izvedli hiter pregled objekta zaradi morebitne dodatne nevarnosti, v nadaljevanju pa nudili pomoč nujni medicinski pomoči ter policiji pri zavarovanju kraja,« je včeraj povedal poveljnik Gasilske zveze Radovljica Janez Koselj. Aktivirane so bile tri gasilske enote, in sicer Lancovo, Radovljica ter Podnart. Skupaj je v intervenciji sodelovalo 28 gasilcev s sedmimi vozili. Ob eksploziji ni nastal požar, bila je pa tako močna, da so vsi trije ljudje v bližini peči umrli na kraju nesreče. Po naših podatkih gre za 45-letnega domačina, njegovega 20-letnega sina in še 45-letnega prijatelja.