V prvem krogu je ugnal Japonca Yasutako Uchiyamo s 7:6 (5), 7:6 (5). Dvoboj je trajal dve uri in minuto. V drugem krogu je Bedene, ki na lestvici ATP zaseda 58. pozicijo, svoje delo opravil že po 67 minutah ter si brez večjih težav priboril obračun za četrtfinale.

Njegov tekmec je bil nepostavljeni 19-letni Avstralec Dane Sweeney, ki zaseda komaj 797. mesto na lestvici ATP. Bedene ga je premagal v dveh nizih s 6:0, 6:4.

Enaintridesetletni Ljubljančan se je nato v osmini finala pomeril s še enim najstnikom, prav tako 19-letnim, Italijanom Sinnerjem, ki pa je na svetovni jakostni lestvici uvrščen na 36. mesto. Sinner je četrti nosilec turnirja.

Bedene je bil kos Italijanu le v prvem nizu, v katerem je izgubil po podaljšani igri. Dvoboj je trajal eno uro in 34 minut. Sinnerja v četrtfinalu čaka Srb Miomir Kecmanović. Sinner je novembra lani pri devetnajstih letih postal drugi najmlajši zmagovalec turnirja ATP. V finalu Sofije, kjer je bil nagradni sklad 320.000 evrov, je premagal Kanadčana Vašeka Pospišila s 6:4, 3:6, 7:6 (3).