Sin Aleksandre Pivec polnoleten

Široki nasmehi se te dni širijo tudi v družini Pivec, v kateri je sin nekdanje ministrice in predsednice DeSUS Aleksandre Pivec postal polnoleten. Kot je zapisala Pivčeva, neusahljiv vir motivacije in izrekov, ki ne pomenijo nič, so sinu že z imenom dali popotnico, »da bo na vseh tvojih poteh vse v znamenju NAJ«. Naju je še napisala, da so skrbeli za to, da so krila lahko rasla in se razpenjala, zdaj pa so že dovolj velika in razpeta, da »lahko vanje ujameš veter in na njih letiš«. Naju, ki je očitno napol sin, napol ptica, želimo vse najboljše, predvidevamo pa, da se v nekdanjo stranko svoje mame, kljub polnoletnosti, še nekaj časa ne bo včlanil.

Počivalšek podjeten v Dubaju

Če smo morda kdaj tarnali, ko so bili naši ministri premalo dejavni, je dandanes ravno obratno. Bolj ko so dejavni, bolj nas je strah. Koga ne bi po aferah z zaščitnimi maskami, ventilatorji in hitrimi test skrbela fotografija, na kateri se Zdravko Počivalšek komolčka z ministrom za gospodarstvo neke druge države. Po Počivalškovih besedah sta se z ministrom za gospodarstvo Združenih arabskih emiratov »dogovorila za okrepitev sodelovanja tudi na področju investicij in tehnologij varne hrane«, mi pa v glavi premlevamo, kaj nam bo v Dubaju kupil Zdravko, mercedesa ali golfa.

Sreča v snegu za Igorja Zorčiča

Igor Zorčič je poslanec SMC, predsednik državnega zbora, varuh poslovnika in uničevalec materiala za dežurne šaljivce. Zorčič je namreč ta, ki je prebral, da rotacija ministrov za zdravje ni možna, in na stotine šal o prelaganju odgovornosti in rotiranju obramboslovcev na čelu zdravstva je padlo v vodo. A kljub temu to še ne pomeni, da Zorčič ne pozna smeha. Sodeč po njegovem instagramu, ga najbolj razveseljuje narava, še posebej zasnežena, ki jo je takole okrasil s svojim nasmeškom. Medtem ko smo veseli, da Zorčič najde radost še kje drugje kot v poslovniku, bomo mi tak nasmešek prihranili za čase po SMC.

Borut Pahor: kadilec in maneken

Počasi se bližamo točki, ko bomo o predsedniku države Borutu Pahorju vedeli vse, razen tega, kaj kot predsednik dejansko počne. Te dni je predsednik v svoji družinski hiši v Šempetru brskal po starih fotografijah, ki jih je shranila njegova mama, in z instagram občinstvom delil nekaj črno-belih spominov. Poleg fotografij z očetom ob šahu je postregel tudi s črno-belo fotografijo, na kateri, očitno med premorom za cigareto, manekensko sloni ob zidu. Kot vemo, je Pahor pozneje nehal kaditi, ker ga je okus motil pri poljubljanju, vemo pa tudi, da se manekenski karieri, kljub odsotnosti z modnih pist, nikoli ni zares odpovedal.

Helena Blagne se ima bolje kot vsi mi

Gospa kraljica Helena Blagne je te dni razburila domačo javnost, ko je na instagramu objavila fotografije svojega odhoda iz Slovenije. Najprej je objavila fotografijo z letališča, na kateri je prekrila vse, kar bi lahko izdalo njeno končno destinacijo, nato pa objavila še fotografijo z letala, na katerem je sproščena še pred pristankom. Kot kaže, se je Helena Blagne odpravila v toplejše kraje, saj je objavila tudi fotografijo morja s citatom Bude, kot se za potovalne vplivnice tudi spodobi. Kdaj se vrne, ni izdala, je pa že zdaj jasno, da se ima gospa kraljica bolje kot vsi mi. In tako je tudi prav.

Jasna Kuljaj si greje zadnjico

Nekateri v toplejše kraje, drugi pred peč. Medtem ko se Helena Blagne greje pod soncem, si mora njena imitatorka in TV-voditeljica Jasna Kuljaj zadnjico greti na druge načine. Kot je zapisala, je bil v nedeljo »tak dan, da si je treba rito na gašperčku pogret«. Na fotografiji je plastično demonstrirala zapisano, naše pomisleke pa je lepo povzela komentatorka Jožica z besedami: »Se bo rit zažgala, lep pozdrav.« Prepričani smo, da zna Jasna Kuljaj poskrbeti zase in za svojo zadnjico, ji pa vseeno privoščimo oddih, kakršnega si je te dni omislila Helena Blagne.