Šporar je moštvo Brage, ki v portugalskem prvenstvu zaseda četrto mesto, okrepil kot del posla, v katerem se je Sporting okrepil s Paulinhom. Klub iz Lizbone je za 28-letnika odštel 16 milijonov evrov, v nasprotno smer pa se je preselil še Cristian Borja, ki je z Brago podpisal pogodbo do konca sezone 2024/25.

Slovenski napadalec, ki je v tej sezoni na 20 tekmah v vseh tekmovanjih dosegel štiri zadetke in pet podaj, bo v napadu Brage do konca sezone nadomestil Paulinha, v pogodbi pa je tudi klavzula, po kateri lahko Braga slovenskega nogometaša odkupi za 7,5 milijona evrov.

Portugalski medij O Jogo je v ponedeljek zapisal, da Šporar sprva ni bil naklonjen odhodu k Bragi, a je nato spremenil mnenje, saj bi v napadu lizbonskega kluba dobil vse manj priložnosti, potem ko ni navdušil trenerja Rubena Amorima.

»Navdušen sem. Večkrat sem igral proti Bragi, tudi v evropski ligi. Vedno nam je bilo težko. Braga ima odlično ekipo in veselim se novega poglavja v karieri. Sem napadalec in mislim, da moje odlike pridejo najbolj do izraza v kazenskem prostoru. Upam, da bom zdrav in da bom dosegel veliko golov,« je po prestopu dejal 26-letnik.

Ljubljančan, ki je za reprezentanco odigral 23 tekem in dosegel dva gola, je v Lizbono prišel 23. januarja 2020 iz vrst Slovana iz Bratislave v zameno za šest milijonov evrov. Pred tem je v karieri igral za Interblock, od koder se je preselil k Olimpiji, kjer je postal kapetan moštva, Basel in kot posojen igralec še za Arminio iz Bielefelda.