Ko pride ena najboljših alpskih smučark zadnjega desetletja Lara Gut - Behrami na okus, ga zlepa ne izpljune iz ust. Švicarka je v Garmisch-Partenkirchnu z enodnevno zamudo zaradi slabega nedeljskega vremena dosegla novo zmago svetovnega pokala. Na Bavarskem je v tej sezoni dobila še drugo superveleslalomsko preizkušnjo, skupno v nemškem središču že četrto, četrtič zapored pa je bila najhitrejša tudi na superveleslalomskih tekmah svetovnega pokala. Pred tem je bila najboljša že v St. Antonu in Crans Montani, tako da ima pred zadnjima dvema preizkušnjama sezone v Val di Fassi in Lenzerheideju kar 195 točk prednosti pred rojakinjo Corinne Suter in si je praktično že zagotovila mali kristalni globus.

»Težko je bilo priti na pravo pot. Zdaj, ko sem na njej, je nastopati pravi užitek. Težko opišem, kako zelo uživam v zadnjih dveh tednih. Zdaj se bom vrnila domov, si vzela nekaj dni premora, potem pa se bom začela pripravljati na svetovno prvenstvo,« je po zadnji tekmi pred svetovnim prvenstvom v Italiji samozavestna Lara Gut - Behrami. Z drugim mestom je najboljši superveleslalomski rezultat v karieri dosegla Petra Vlhova, ki je stežka ubranila skupno vodstvo svetovnega pokala. Tretja je bila Avstrijka Tamara Tippler, osamljena Slovenka Maruša Ferk, ki je tekmovala znotraj elitne trideseterice, pa je zasedla 20. mesto.

»Smučala sem res dobro in nekaj posebnega je prvič v karieri stati na zmagovalnih stopničkah. Priborila sem si lepo popotnico pred Cortino d'Ampezzo, kjer bom konkurenčna tudi v superveleslalomu,« se je prvih zmagovalnih stopničk v hitrih disciplinah veselila Petra Vlhova, ki jo po svetovnem prvenstvu čaka še en vrhunec sezone, tekme svetovnega pokala v Jasni. Na Slovaškem se poleg slaloma in veleslaloma obeta še tretja tekma, odpadli veleslalom s Semmeringa.

Alpsko smučanje je v tej sezoni ostalo brez nove šampionke. Po odpadlem superveleslalomu se je pri spustu v dolino v nedeljo poškodovala Sofia Goggia. Italijanka, ki je v tej sezoni dobila štiri smuke od petih, na enem pa je bila druga, je namreč padla. Po pregledih pri specialistih v Milanu so ugotovili težjo poškodbo kolena, in sicer si je zlomila lateralno-tibialno ploščo desnega kolenskega sklepa, zato bo morala dolgo časa mirovati. Operacija naj ne bi bila potrebna. Sofia Goggia bo izpustila domače svetovno prvenstvo v Cortnini d'Ampezzo, vprašljivo pa je tudi nadaljevanje sezone po njem. Zanimivo je, da se je nesrečna Italijanka tudi lani poškodovala v Garmisch-Partenkirchnu, ko si po po padcu na superveleslalomu zlomila roko ter prav tako predčasno končala sezono.