Real Madrid je doživel tretji poraz doma v devetih tekmah LaLige oziroma četrtega v sezoni v španskem prvenstvu ali osmega v vseh tekmovanjih.

Izbranci trenerja Zinedina Zidana, ki zaradi virusne okužbe ni bil na klopi, ostajajo na drugem mestu, zaostanek za vodilnih Atleticom iz Madrida, ki ima dve tekmi manj, pa ostaja sedem točk. Tretja je Sevilla, ki ima po današnji zmagi z 2:0 proti Eibarju točko manj od Real Madrida, na četrtem mestu s tremi točkami manj aktualnih prvakov pa je Barcelona, ki bo v nedeljo zvečer gostila Athletic Bilbao.

Real Madrid je proti Levanteju več kot 80 minut igral z igralcem manj, saj je Militao že v osmi minuti dobil rdeči karton. Vseeno so domači v 13. minuti povedli po hitrem protinapadu Marca Asensia.

Gostje, ki so doslej le petkrat zmagali in so se s tremi točkami utrdili na sredi razpredelnice, so izenačili v 32. minuti po zadetku Joseja Luisa Moralesa, zmagoviti gol pa je v 78. minuti zabil Marti Roger. Slednji je v 64. minuti zapravil še enajstmetrovko.