V bližini večstanovanjskih blokov v Bovcu je v soboto nekaj po 9. uri zjutraj začela goreti samostojna stanovanjska hiša. Kljub hitremu posredovanju gasilcev je požar leseno montažno hišo novejše gradnje tako uničil, da ni primerna za bivanje, je za STA povedal poveljnik občinskega štaba civilne zaščite Bovec Edi Melinc.

Vzrok požara še ni znan, neuradno naj bi začelo goreti v kuhinji v pritličju, požar pa se je nato razširil vse do strehe. Požar je povzročil veliko materialno škodo, po prvih nestrokovnih ocenah naj bi bilo škode za 200.000 evrov. Požar je gasilo 46 prostovoljnih gasilcev iz Bovca, Srpenice in Loga pod Mangartom. Na srečo ob požaru ni bil nihče poškodovan. Gasilci so požar dokončno pogasili ob pol enih popoldne, nato pa skupaj s policisti celo v noči na nedeljo še vedno uvajali posamezne kontrole.

Lastnikov ni bilo doma

Dean Božnik z goriške policijske uprave je danes sporočil, da stanovalcev hiše ob izbruhu požara ni bilo v stavbi. Kraj hudega požara so pregledali kriminalisti. »Glede na prva zbrana obvestila po ogledu požara je bilo ugotovljeno, da je zagorelo v pritličju, kjer je vgrajena kuhinja, požar pa se je nato razširil v nadstropje nad omenjenim prostorom. V požaru je pogorela notranjost hiše, se pravi pritličje in mansarda, vključno z večjim delom ostrešja. Požar je hišo uničil do te mere, da ni več primerna za bivanje. Zaradi ognja so na več mestih močno poškodovani tudi nosilni temelji objekta. Zaradi požara je nastala velika premoženjska škoda, po prvih nestrokovnih ocenah naj bi bilo škode za okrog 200.000 evrov,« je pojasnil Dean Božnik.

Policija je o požaru obvestila tudi pristojne pravosodne organe. Vzrok požara bovški policisti in novogoriški kriminalisti še preiskujejo, glede na dosedanja ugotovljena dejstva je tuja krivda izključena. Po zaključku preiskave bo policija o dogodku s pisnim poročilom obvestila tudi pristojno okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici. pk