Dalmatinsko mestece ne pomni hujšega zločina od štirikratnega umora, ki je pretresel celotno Hrvaško. V soboto okoli trinajste ure je zavladalo obsedeno stanje. Pred trgovino Djelo v naselju Vodice pri Šibeniku so namreč v mercedesu našli truplo direktorja te trgovske verige Tedija Slamića. Vse je kazalo na likvidacijo s polavtomatskim orožjem. Na drugem koncu Šibenika, v poslovni coni ob južni magistrali, pa so v kleti pekarskega podjetja Matkol v mlaki krvi ležala še tri trupla. Kriminalisti in lokalni mediji so hitro sestavili grozljivo zgodbo obupanega podjetnika, ki je ubil štiri ljudi in si na koncu sodil sam.

Ni zdržal pod težo dolgov

Trije ubiti so bili namreč podjetnik Toni Šparada, stečajna upraviteljica Radojka Danek in njen mož Mario. Skupna točka ustreljenih je bil lastnik pekarskega podjetja Matkol in Šibenčanom dobro znani podjetnik, 57-letni Branko Koloper. Ta se je očitno znašel v velikih dolgovih, podjetje je pristalo v stečaju, Koloper pa je za svoje hude finančne težave okrivil prav ubitega direktorja trgovske verige in stečajno upraviteljico. Vse kaže, da je prav njo poklical na sestanek, pripeljal jo je njen mož, zraven je prišel še Toni Šparada. Stečajna upraviteljica je namreč v stečajnem postopku prodajala nepremičnine v lasti Koloperjevega podjetja Matkol, Šparada pa naj bi bil kupec… Branka Koloperja naj bi razjezilo to, da naj bi stečajna upraviteljica nepremičnine po njegovem prepoceni prodajala. Tako je za svoj propad krivil njo. Za stečaj pekarskega podjetja pa naj bi krivil direktorja trgovske verige, s katerim sta dolga leta poslovno sodelovala. V nekem trenutku naj bi mu bila prav ta trgovina dolžna za dobavljene izdelke, direktorja pa sta sklenila poravnavo, češ da bo Koloperju trgovina dolg odplačala z moko. A se posel ni izšel po Koloperjevih željah. Tako vsaj pišejo dalmatinski mediji. Seveda pa dolg Koloperja do trgovine Djelo ni bil edini.

Ustrelil se je sam

Policija je kar nekaj časa iskala domnevnega storilca, v zaledju Šibenika je vladalo obsedeno stanje. Na koncu so ga domnevno ustreljenega s polavtomatskim orožjem (šlo naj bi za kalašnikovko) našli le nekaj kilometrov stran od mesta, kjer je likvidiral Tedija Slamića. Ustrelil naj bi se sam, našli so ga blizu njegovega avta.