Kramerjeva je dobila tretjo tekmo za svetovni pokal v karieri. Že po prvi seriji je bila občutno boljša od tekmic, v drugo pa je le zadržala prednost in se veselila drugič to zimo, potem ko je zmagala v Ramsauu. Na Ljubnem ob Savinji je bila tretja.

V skupnem seštevku ima 19-letna Avstrijka, ki je sicer rojena na Nizozemskem, 260 točk. Druga je najboljša Slovenka Križnarjeva s 151. Tretja je Japonka Sara Takanashi, ki je osvojila 146 točk. Sledi pa že Klinčeva (140).

Dvaindvajsetletna slovenska skakalka, ki na prvi tekmi pokala v avstrijskem Ramsauu ni skakala zaradi okužbe z novim koronavirusom, je bila po drugem mestu na Ljubnem ob Savinji tokrat znova med najboljšimi tremi, in sicer na najnižji stopnički odra za zmagovalke. S tem je prišla do jubilejnih desetih stopničk v svetovnem pokalu.

Po prvi seriji je bila četrta, nato pa je skočila 130 metrov in sprva zasedla drugo mesto za Opsethovo. Do konca ju je prehitela le še Kramerjeva.

Nika Križnar (236,9) je v drugi seriji napadla s sedmega mesta in skočila 132 metrov. S tem je v finalu pridobila dve mesti in končala kot peta.

Dobro se je odrezala tudi Jerneja Brecl (193,4), ki je prvič letos pristala med dobitnicami točk. Po prvi seriji je bila 12., v drugo pa je izgubila eno mesto za 13. izid. Njena najboljša posamična uvrstitev v svetovnem pokalu je sicer deseto mesto iz Oberstdorfa pred tremi leti.

Nekoliko je razočarala Urša Bogataj (183,2), ki po dobrem nastopu v kvalifikacijah na tekmi ni prikazala najboljših skokov. Na koncu je zasedla 20. mesto. V finalno serijo se ni prebila Katra Komar (61,5), ki je bila z 99,5 metra prekratka in je končala na 38. mestu.

Organizatorji so sicer pred prvo od dveh posamičnih tekem izpeljali tudi kvalifikacije, ki so v petek odpadle. Od varovank Zorana Zupančiča se na tekmo ni uspelo uvrstiti le Špeli Rogelj, ki je bila 48.

V nedeljo bo na sporedu še druga posamična tekma v Titisee-Neustadtu.