Kupil bi tisto, česar nimajo

Sredi belega dne je moški na eni od koprskih bencinskih črpalk nadlegoval zaposleno, ki ji je uspelo aktivirati tihi alarm. 40-letnik je žensko nadlegoval, nikakor se ni pustil »odpikati« in se odstraniti, od nje je po vsej sili zahteval izdelke, ki jih tam pač ne prodajajo. Ob prihodu varnostnika se je moški na srečo umiril, vseeno pa so mu policisti izdali kazen zaradi kršenja javnega reda in miru, saj je na ves glas kričal. Ker so opazili, kako pijan je, so mu zabičali, naj nikar ne sede za volan, pomirjeni moški pa jim je zagotovil, da se bo znašel drugače. Očitno je lagal. Malo kasneje ga je namreč za volanom ustavila druga patrulja, alkotest je pokazal na prisotnost alkohola, začasno so mu odvzeli vozniško dovoljenje, čaka ga sodnik za prekrške.

Zaradi ljubice zabodla moža

Leonora in Juan sta bila srečen par, četudi sta poročena že dolgo. A potem je ona na njegovem telefonu našla fotografije, na katerih je bil v objemu z drugo žensko. Ljubico. Leonori se je stemnilo pred očmi, segla je po nožu in svojega ljubljenega večkrat zabodla. Nič ni pomagalo, da je na ves glas kričal, da se moti, da je prišlo do nesporazuma. Na srečo ji je še pravi čas orožje izpulil iz rok. Razplet krvavega dogodka je neverjeten. Juan svoji soprogi ni nadel rogov, temveč je nedolgo tega digitaliziral stare fotografije, na katerih sta skupaj ravno z njo, Leonoro. A med brskanjem po telefonu ona sama sebe iz mladih dni pač ni prepoznala. Juan je napad preživel, se bo pa moral kar nekaj časa znajti brez žene, ki so jo policisti odpeljali v lisicah.

Truplo? Ne, samo krompir

Angležinja je med sprehodom s psom v blatu opazila nekaj, kar je bilo podobno nožnemu palcu. Fotografijo je nemudoma poslala policiji, ta pa je zagnala obširno akcijo, v kateri so jim v temi pomagali tudi sledni psi. Izkazalo se je, da iz zemlje ni štrlel del človeškega stopala, temveč krompir, ob katerem je rasla goba. Policisti so se zaskrbljeni sprehajalci zahvalili za pomoč in skrb, saj je gospo zares skrbelo, da je naletela na truplo. Sporočili so še, da se je iskalna ekipa ob najdbi krompirja prijetno nakrohotala. »V takšni situaciji vedno pokličite policijo. Če se izkaže, da gre za zelenjavo, pa se vam bodo sledni psi zahvalili za priboljšek,« so se pošalili.

Kazen za hranjenje putk

Na Key Westu, najjužnejši točki kontinentalnih ZDA, najbolj poznanem po Ernestu Hemingwayu, bo hranjenje divjih petelinov in njihovih putk kmalu nezakonito. Prvi prekršek bo dobrosrčneže stal 250 dolarjev, povratnike bodo kaznovali z dvakrat višjo globo. Karizmatično mestece je zadnja leta preplavila divja perjad, ki po navedbah lokalnih oblasti prenaša bolezni, uničuje lastnino in s kakci onesnažuje javne površine, avtomobile in še kaj. Živali so po njihovem debele, saj brez težav najdejo hrano, in razvajene, saj jim turisti mečejo pokovko in ocvrt krompirček. »Neverjetno veliko jih je. In ko koga lepo prosiš, naj jih nikar ne hrani več, se odzove, kot bi želel kaj žalega storiti njihovemu prvorojencu,« se za lokalni časnik razburjajo podporniki novega zakona. Divji ptiči naj bi bili iz dneva v dan tudi vse bolj agresivni in napadajo domačine, če mislijo, da imajo hrano zanje.

Avantura brez figovega lista

Četrtek je bil slab dan za 22-letnega Joshuo s Floride. Malce nerodno si je za opoldansko raztezanje nog izbral avtocesto, zaradi česar so se v lov za njim podali policisti. Aja, še to – na rekreacijo se je odpravil gol. Ko ga je v vidno polje dobil prvi od policistov, je mladenič nič hudega sluteč od vsega napora počival ob cesti. Hitro se je, ne bodi len, spravil na noge, odtekel na drugo stran večpasovnice, sedel v policijski avto in se odpeljal novi dogodivščini naproti. Daleč ni prišel, saj se je kmalu zaletel v nekaj bližnjih dreves, na avtu pa povzročil za kakšnih deset tisoč dolarjev škode. Dvaindvajsetletnika so zaradi kupa prekrškov, poleg vsega naštetega je policista še napadel in se upiral aretaciji, aretirali.