V petek se bo po deloma jasnem jutru hitro pooblačilo. Predvsem popoldne bo rahlo deževalo, manj verjetno v severni in severovzhodni Sloveniji. Pihal bo jugozahodni veter, ki bo zvečer ponehal. Najvišje dnevne temperature bodo od 1 do 7, ob morju in v vzhodnih krajih do 10 stopinj.

Obeti: V soboto dopoldne bo precej jasno, zjutraj bo po nižinah megla. Popoldne se bo od zahoda pooblačilo. Zvečer in v noči na nedeljo bo občasno deževalo, meja sneženja se bo postopno spustila pod 600 metrov nadmorske višine. Do nedelje zjutraj bodo padavine ponehale, dopoldne se bo jasnilo.

Vremenska slika: Območje visokega zračnega tlaka nad srednjo Evropo slabi. Frontalni valovi se zaenkrat pomikajo proti vzhodu severno od Alp. Od severozahoda je k nam v višinah začel dotekati toplejši zrak, ki je občasno tudi precej vlažen.

Napoved za sosednje pokrajine: Ponoči se bo zjasnilo. V petek bo pretežno oblačno, dopoldne se bo pooblačilo tudi v krajih vzhodno od nas. Popoldne bo predvsem ob severnem Jadranu ter na Hrvaškem občasno deževalo. V Istri in Kvarnerju bo pihal jugo.