V Pakracu v zahodni Slavoniji sta bila danes zjutraj huje poškodovana dva delavca elektropodjetja. Enainsedemdesetletni Milorad A. je namreč proti njima vrgel bombo. Enainpetdeset in 52 let stara uslužbenca HEP (Hrvatska elektroprivreda) so z reševalnim vozilom odpeljali v tamkajšnjo bolnišnico. Eden naj bi bil v smrtni nevarnosti.

Po neuradnih podatkih Mojportal.hr naj bi imel hude poškodbe glave in trebušnega dela, stanje naj bi bilo zelo kritično. Z drugim je nekoliko bolje. Čeprav ima telo polno drobcev eksplozivne naprave in poškodovan bobnič, njegovo življenje ni ogroženo. Z njima je bil še sodelavec, ki so ga drobci prav tako zadeli, a niso pustili hujših poškodb.

Trojica je malo po 9. uri prišla do hiše Milorada A. z nalogom za izklop električne energije. Toda ko so potrkali na vrata, je 71-letni moški proti njim vrgel bombo in se zaklenil v hišo. Eksplozija je odjeknila po mestu in takoj so prihiteli policisti ter reševalci, ki so odpeljali poškodovana. Medtem so storilca prijeli in odpeljali na policijsko postajo.

»Malo težji značaj«

»Ravno sem prijela kljuko, da bi odnesla smeti, ko je počilo. Zelo sem se prestrašila. Mož je bolan, vnukinja se je v hiši učila. Takoj me je poklical sin in naročil, naj nikamor ne hodimo. Policija zdaj pregleduje, ali je pri sosedu še kakšna bomba ali drugo orožje. Miloradu je pred poldrugim letom umrla žena, otroci živijo v tujini. Z njim nismo imeli nobenih težav, čeprav je malo težjega značaja. Še na misel mi ni prišlo, da bi lahko naredil kaj takega,« je za Mojportal.hr povedala soseda. Delčki eksplozivne naprave so končali tudi v fasadi njene hiše.

Druga soseda je povedala, da ni vedela, kaj se je zgodilo, ker je bila ravno v trgovini. »Ko sem se vračala, pa sem imela kaj videti. Povsod policija, opravljali so ogled, preverjali. Vedeli smo, da ima sosed težave, ne pa, da mu grozi odklop,« je dejala za Jutranji list. Še en krajan pa je izjavil, da je pred eksplozijo slišal krike in psovke, ni pa vedel, kdo razgraja. Slišal je vpitje »ne boste vi mene«.

Predstavniki HEP so potrdili, da je storilec vrgel bombo zaradi izklopa elektrike. »Nad napadom na delavce, ki zgolj opravljajo svoje delo, smo zgroženi in ga najostreje obsojamo,« so sporočili. mfr