Prvi slovenski nastop je bil pri številki 22. Petindvajsetletni Hadalin je na tekmi pod reflektorji v močnem sneženju za vodilnim zaostal manj kot dve sekundi (+1,96) za 11. čas ob prihodu v cilj.

Hadalina je prehitel že naslednji na startu Manfred Mölgg. Italijanski veteran je skočil na sedmo mesto, za vodilnim pa zaostal manj kot sekundo (+0,99).

Od Vrhničana je bil hitrejši tudi tekmovalec s številko 29 Bolgar Albert Popov, ki je skočil visoko, na deveto mesto (+1,51). Za zgolj stotinko pa je na 14. mesto Slovenca potisnil tekmovalec s številko 39 Švicar Marc Rochat.

Na startu prve vožnje sta bila še dva Slovenca Aljaž Dvornik in Tijan Marovt.

Hadalinov vrstnik Dvornik je na svojem 14. startu v svetovnem pokalu lovil premierno uvrstitev v drugo vožnjo. Podvig mu ni uspel. Njegov zaostanek je znašal prevelikih 5,92 sekunde (44.)

Že v zgornjem delu je odstopil 22-letni Tijan Marovt, ki je v svetovnem pokalu prestal svoj drugi start, prvega na tekmah izven Slovenije. Dvornik je nastopil s startno številko 59, Marovt pa s številko 63.

Druga vožnja se bo začela ob 20.45.

Na svoji zadnji tekmi v svetovnem pokalu v vlogi tekmovalca je nastopil 41-letni Francoz Julien Lizeroux, ki se je od svetovnega pokala poslovil z uvrstitvijo izven prve trideseterice na 35. mesto.

Lizeroux je osvojil tri zmage v svetovnem pokalu. Leta 2009 je slavil na slalomu v Kranjski Gori. Pred tem je na domačem SP v Val d'Iseru osvojil svoji edini kolajni na velikih prvenstvih, slalomsko srebro in srebro v superkombinaciji.

Januarja istega leta je zmagal tudi na slalomu v Kitzbühelu. Leta 2010 je dobil slalom v Adelbodnu. Skupno je zbral devet uvrstitev na stopničke v svetovnem pokalu v posamičnih disciplinah.

Partner odlične francoske veleslalomistke Tesse Worley, ki je ravno danes zmagala na veleslalomu na Kronplatzu, je Schladming izbral, ker se je lani tu zadnjič uvrstil v drugo vožnjo in bil nato 12.