Varuh otrokovih pravic je sporočil, da je med aretiranimi tudi okoli 300 mladoletnikov.

Na sobotnih protestih se je zbralo več deset tisoč protestnikov v okoli sto mestih po celi državi. Šlo je za ene največjih demonstracij v času predsednika Vladimirja Putina. Ekipa Navalnega je govorila o velikopotezni vseruski akciji ter se zavzela za nadaljnje proteste.

Po oceni organizatorjev protestov se je samo v Moskvi zbralo okoli 40.000 ljudi. Policija je sicer podala nižjo oceno.

Po spletu je medtem za ogorčenje poskrbel posnetek, kako je policist brcal žensko v Sankt Peterburgu. Po poročanju medijev je 54-letnica utrpela poškodbo glave in je nezavestna v bolnišnici. Preiskovalci so obljubili, da bodo preučili primer.

44-letni Navalni se je v nedeljo vrnil v Rusijo po več mesecih bivanja v Nemčiji, kjer se je zdravil po zastrupitvi z živčnim strupom novičok. Po pristanku na moskovskem letališču Šeremetjevo so ga ruske oblasti prijele, v ponedeljek pa so po zaslišanju sporočile, da bo v priporu do 15. februarja.

Ekipa Navalnega je zato pozvala k protestom v okoli 70 ruskih mestih. Ruske oblasti so napovedane shode razglasile za nezakonite in že pred njimi okrepile pritisk na opozicijske aktiviste. Policija pa je napovedala, da bo proteste zatrla.