Sofia Goggia je v Crans Montani zaokrožila poker zaporednih smukaških zmag v svetovnem pokalu v alpskem smučanju. Italijanka je na petih letošnjih preizkušnjah doživela le en poraz ter postavlja mejnike tako v svetu kot rodni državi. Sofia Goggia spominja ta trenutek spominja na zlate čase Lindsey Vonn, ko je v hitrih disciplinah serijsko premagovala tekmice. Olimpijska smukaška prvakinja je danes dosegla jubilejno 100. žensko italijansko zmago v svetovnem pokalu, skupaj z moškimi pa 288. Za primerjavo: Slovenija ima skupno 87 zmag svetovnega pokala, od tega 58 ženskih in 27 moških.

»Če vprašate mojega trenerja, vam bo odgovoril, da delam številne tehnične napake. Skušam jih odpravljati. Kljub temu sem zelo hitra. Veseli me, da imam še rezerve. Današnja zmaga je bila težka, saj je bila vidljivost slaba, zato nisem imela najboljših občutkov,« pravi Sofia Goggia. Italijanska reprezentanca je v tej sezoni izjemno močna, saj ima v reprezentanci še eno serijsko zmagovalko, in sicer Marto Bassino, ki je podobno kot Sofia Goggia v smuku dobila štiri od petih veleslalomskih preizkušenj sezone, tudi obe v Kranjski Gori. Na prvo zmago v novi sezoni pa še vedno čaka lanska skupna zmagovalka svetovnega pokala Federica Brignone. Italija lahko pred svetovnem prvenstvu, ki ga bo čet dobra dva tedna gostila Cortina d’Ampezzo, z optimizmom pričakuje domače svetovno prvenstvo.

Kako odlične so Italijanke v tej sezoni, sta na današnjem smuku s tretjim in četrtim mestom dokazali Irena Curtoni in Laura Pirovano. Italijanki sta Breezy Johnson potisnili na peto mesto ter preprečili, da bi bila Američanka še na petem smuku sezone tretja. Drugo mesto je osvojila Lara Gut-Behrami, lansko dvojna zmagovalka smukaških preizkušenj v Crans Montani. Bržčas bi bil rezultat med najboljšo peterico drugačen, če bi do cilja prismučala Ester Ledecka. Hitra Čehinja je imela odlične vmesne čase, a je dvajset sekund pred ciljem padla.

Ilka Štuhec je nosila startno številko 1 in je zasedla 27. mesto ter si prislužila štiri točke svetovnega pokala. Za Radio Slovenija je povedala, da čuti bolečine v desnem gležnju, zato v tem trenutku ni konkurenčna najboljšim alpskim smučarkam.

Jutri bo v Crans Montani superveleslalom (ob 12. uri). Lansko zmago bo branila Federica Brignone.