Namesto dirkanja po španskih cestah bo zadnji del sezone Roglič začel v Kanadi na velikih nagradah Quebeca in Montreala ter ga končal s trojčkom italijanskih enodnevnih preizkušenj, dirko po Emiliji, VN Beghelli in dirko po Lombardiji.

Tekmovalno leto 2021 bo odprl 7. marca na etapni dirki Pariz - Nica, preden ga bo pot najprej odpeljala v Baskijo na tamkajšnjo večetapno preizkušnjo, kasneje pa še proti spomladanskim klasikam. V drugi polovici aprila se bo namreč udeležil dirk Amstel Gold, valonske puščice, branil pa bo tudi zmago na sloviti klasiki Liege - Bastogne - Liege.

Kasneje bo vse podredil zmagi na dirki po Franciji, saj po pisanju kolesarskega medija Wielerflits ne bo nastopil na niti eni od večdnevnih pripravljalnih preizkušenj (dirka po Švici, kriterij Dauphine).

»Načrt je, da na Tour vsi pridemo v najboljši možni formi. Potem bomo videli, kako bo šlo in kdo bo na koncu najmočnejši. Zares pomembno bo analizirati traso, kot smo to počeli v preteklih letih. Nisem še odpeljal tras kronometrov ali drugih etap, seveda pa bom to storil v nadaljevanju sezone in se nanje kar najbolje pripravil,« je dejal Roglič, ki je zaradi samoosamitve po stiku z okuženo osebo preventivno ostal v Monaku.

Na francoski pentlji bosta poleg 31-letnega Kisovčana kot kapetana nastopila tudi Tom Dumoulin in Steven Kruijswijk, je moštvo sporočilo na predstavitvi načrtov za prihajajoče leto.

Po Touru, na katerem bo skušal izboljšati lansko drugo mesto, ko ga je v predzadnji etapi na kronometru prehitel rojak Tadej Pogačar, ga čaka še nastop na olimpijskih igrah v Tokiu.

V zraku sta glede na ves razkrit načrt ostala nastopa na državnem in svetovnem prvenstvu. O tem bo več znano med sezono.