V soboto bo oblačno. Padavine bodo nekoliko oslabele, manj jih bo v vzhodnih krajih. Meja sneženja se bo spuščala in bo popoldne v severni Sloveniji na okoli 500 metrov nadmorske višine. Jugo ob morju bo slabel, predvsem v Prekmurju in na Štajerskem bo še pihal južni veter. Temperature bodo na Gorenjskem in Koroškem od 0 do 5, drugod od 5 do 11 stopinj Celzija.

Opozorilo: Predvsem v Julijskih Alpah ter zahodnih in osrednjih Karavankah je zaradi velike količine novega snega, nižje pa zaradi dežja, nevarnost snežnih plazov velika.

Obeti: V noči na nedeljo bodo padavine prehodno ponehale in se v nedeljo dopoldne od juga znova okrepile. Tudi po nižinah v notranjosti Slovenije bo dež prešel v sneg. Popoldne bo zapihal severovzhodnik, na Primorskem večinoma šibka burja. V ponedeljek zjutraj se bo od zahoda hitro pooblačilo, v južni ter ponekod v zahodni in osrednji Sloveniji bo občasno rahlo snežilo.

Vremenska slika: Nad Evropo je obsežno in globoko območje nizkega zračnega tlaka s središčem nad južno Norveško. Frontalni val se pomika čez zahodno Evropo in zahodno Sredozemlje. Od jugozahoda priteka k nam topel in vlažen zrak.

Napoved za sosednje pokrajine: V soboto bo oblačno s padavinami, ki jih bo manj v krajih vzhodno od nas. Na območju Alp bo snežilo do dolin. Ob severnem Jadranu bo še pihal južni do jugozahodni veter.