»V luči nedavnih medijskih špekulacij o tem, da bi utegnili nekateri evropski klubi ustanoviti zaprto evropsko 'superligo', Fifa in šest konfederacij (AFC, CAF, Concacaf, CONMEBOL, OFC in Uefa) še enkrat ponavljamo in odločno poudarjamo, da takšnega tekmovanja ne bi priznala niti Fifa niti ustrezna konfederacija,« je zapisano na spletni strani Uefe.

Noben klub ali igralec, ki bi sodeloval v takem tekmovanju, posledično ne bi smel sodelovati v nobenem tekmovanju, ki ga organizira Fifa ali ustrezna konfederacija, v tem primeru Uefa.

»V skladu s statutom FIFA in konfederacij mora vsa tekmovanja organizirati ali priznati ustrezni organ na njihovi ravni, Fifa na svetovni in konfederacije na celinski. V tem pogledu konfederacije priznavajo klubsko svetovno prvenstvo Fife v njegovi sedanji in novi obliki kot edino svetovno klubsko tekmovanje, medtem ko Fifa priznava klubska tekmovanja, ki jih organizirajo konfederacije, kot edina klubska celinska tekmovanja,« so še zapisali.

V skupnem pismu, pod katerim je podpisan tudi predsednik Uefe Aleksander Čeferin, so poudarili, da so univerzalna športna načela, solidarnost, napredovanje in izpadanje temelj nogometne piramide, ki zagotavlja nogometni svetovni uspeh in so kot taka zapisana v statutu Fife in ustreznih celinskih krovnih zvez.

V zadnjih letih so v medijih po Evropi začele vse bolj krožiti informacije o novi, zaprti superligi. Pred odhodom s predsedniškega stolčka je o tem javno spregovoril tudi nekdanji vodja Barcelone Josep Maria Bartomeu, ki je priznal pogovore svojega nekdanjega kluba za sodelovanje v tem tekmovanju.