Malce po 15. uri so prebivalci Madrida slišali silovito eksplozijo. Predstavnik španskega notranjega ministrstva v madridski regiji Franco je potrdil, da je prišlo do eksplozije plina v stavbi v četrti La Latina, v kateri so bivali in delovali lokalni duhovniki. Povedal je, da je eksplozija odjeknila, ko so delavci opravljali vzdrževalna dela na kotlu za ogrevanje v zgradbi.

Po Francovih besedah so umrli najmanj trije ljudje, še enega pa pogrešajo, tako da bi lahko število smrtnih žrtev še naraslo. Po navedbah zdravstvenih oblasti je umrla 85-letna ženska, druga žrtev je moški, a še niso ugotovili njegove identitete. Tretja žrtev pa je še pod ruševinami, tako da njena identiteta prav tako še ni znana.

Poškodovanih je bilo 11 ljudi, od tega eden huje. Štiri so morali prepeljati v bolnišnico. Šestnadstropna stavba je bila v eksploziji, ki je odjeknila okoli 15. ure, močno poškodovana. Poškodovanih pa je bilo tudi najmanj 15 avtomobilov, parkiranih na ulici. Iz doma starejših so sporočili, da so vsi tamkajšnji stanovalci nepoškodovani.