Tako pripravljen brstični ohrovt najboljši ohrovt bo najboljši brstični ohrovt v vašem življenju. Ker je narezan zelo na tanko in nič toplotno obdelan, nima tistega zoprnega vonja, pa še vso hrustljavost obdrži. Brstični ohrovt – ki pa mora biti resnično čist! – lahko naribate na roko, čisto enostavno pa ga lahko naribate tudi v multipraktiku. A previdno, da si ne poribate prstov.

To solato naredijo odlično prav vse sestavine, ki jih vsebuje. Ne bi bila enaka brez brstičnega ohrovta, ne bi bila enaka brez hrustljavega pršuta, ne bi bila enaka brez mandljev, ne bi bila enaka brez parmezana in nikakor ne bi bila enaka brez sladkastega preliva, ki vse okuse odlično poveže, pa še zbalansira vso grenkobo brstičnega ohrovta.

Na koncu pa še ena vzpodbubna: Saj poznate tiste jedi, ki ne izgledajo čisto nič vznemirljivo, potem te vas z okusom tako zelo presenetijo, da na jed nikoli več ne gledate enako? Ta solata je že ena izmed njih. Pripravite to solato in uživajte!

Če pa vam ostane še kaj brstičnega ohrovta, pa pripravite še Brstični ohrovt v svilnati beli omaki s pršutom.

Pa dober tek!

Še več odličnih in zdravih receptov brž poiščite na http://www.sitfit.si/!

PRIPRAVA

SESTAVINE (za 2 osebi):

Sestavine za preliv:

sok 1 limone

sok 1 pomaranče

3 žlice jabolčnega soka

1 šalotka

1 dcl olja

1/2 žličke soli

poper

Ostale sestavine:

400 g brstičnega ohrovta

6 rezin pršuta

50 g parmezana

50 g narezanih ali sesekljanih mandljev

PRIPRAVA

Brstični ohrovt dobro očistite. Olupi zunanje listke in odrežite pecelj ter splaknite pod tekočo vodo. Nato ga naribajte ročno ali pa z multipraktikom.

Pršut razporedite po pekaču, obloženem s papirjem za peko in pecite 15 minut na 200°C. Pečenega vzemite iz pečice, pustite počivati, da se malo ohladi, potem pa nalomite na manjše koščke.

Parmezan naribajte. Šalotko sesekljajte in skupaj z ostalimi sestavinami zmešajte v kremast preliv.

V veliko skledo prenesite brstični ohrovt, dodajte pršut, parmezan in mandlje ter vse prelijte s prelivom in premešajte. Posamezne porcije lahko še dodatno okrasite s parmezanom.

Še nekaj informacij o receptu:

• Če vas skrbi, da brstični ohrovt ni čisto čist, brstični ohrovt še enkrat splaknite potem, ko je že nariban.

• Namesto pršuta uporabite katero koli drugo mesnino, ki se lepo hrustljavo popeče.

• Solato lahko pripravite tudi vnaprej, a je še ne prelijte s prelivom. Preliv hranite ločeno in ga nato prelijte čez solato tik pred postrežbo.