Prav zadnja tekma v Oberhofu je pokazala, da je biatlon kljub dejstvu, da letošnjo sezono obvladujejo predvsem Norvežani, delno pa še Francozi in Švedi, zelo nepredvidljiv. Na koncu so bili po 15 kilometrih teka in štirih streljanjih v najboljši deseterici tekmovalci iz sedmih držav.

Strelišče je naredilo selekcijo po tretjem streljanju, kjer je bil najboljši Nemec Erik Lesser, z njim pa so šli v smučino še Boe, Leitner, Weger, Avstrijec Simon Eder in Rus Matvej Jelisejev.

Na zadnjem streljanju so bili brez napake Weger, Leitner in Eder, Boe pa je že pred tem pridobil nekaj v smučini in hitro nadoknadil kazenski krog s strelišča. V končnici je bil daleč najbolj prepričljiv Norvežan, za drugo mesto pa sta se udarila Leitner in Weger. Avstrijec, ki se je veselil prvih stopničk v karieri, je bil boljši. Do četrtega mesta se je kljub dvema kazenskima krogoma prebil izredno hitri Italijan Lukas Hofer.

Fak nenatančen na strelišču

Edini slovenski predstavnik Jakov Fak je bil na prvih treh streljanjih nenatančen po enkrat in lovil dvajseterico. Po ničli na zadnjem streljanju je bil 17., v borbi za mesta pa je eno pozicijo izgubil.

V svetovnem pokalu še vedno prepričljivo vodi Norvežan Johannes Thingnes Boe, ki je kljub štirim zgrešenim tarčam danes osvojil sedmo mesto. Fak je skupno deveti.

V Oberhofu bo ob 15. uri še ženska tekma brez slovenske udeležbe, nato pa se karavana prihodnji teden seli v Anterselvo, ki bo tudi generalka pred februarskim svetovnim prvenstvom na Pokljuki.