Avstrijec Manuel Feller v soboto in Norvežan Sebastian Foss Solevaag dan pozneje sta pobrala smetano na dvojnem slalomskem sporedu ob koncu tedna v Flachauu, kjer so prvič po desetih letih izpeljali slalomsko tekmo za moške. Štefan Hadalin je obakrat osvojil točke v svetovnem pokalu, a s sedemnajstim in triindvajsetim mestom ni bil najbolj zadovoljen. Aljaž Dvornik je obakrat odstopil v prvi vožnji.

Bergant: Več za boljše rezultate

Potem ko je bil petkrat drugi na slalomu, je Manuel Feller naposled prikazal suvereno finalno vožnjo in prvič v karieri dobil preizkušnjo za svetovni pokal. »Neverjetno! To je kot čudež. Pred tekmo sem bil živčen. Poskušal sem odpeljati solidno prvo vožnjo, v finalu pa sem imel izvrstne smuči. Sploh nisem smučal na robu zmogljivosti, vse se je izšlo popolno,« je komentiral Manuel Feller. Hadalin je bil po prvi vožnji na 23. mestu, na koncu pa je skoraj ujel vodilno petnajsterico. »Prvo vožnjo sem začel zelo dobro, tudi s srednjim delom proge sem bil zadovoljen, potem pa sem naredil napako in izgubil nadzor. Do cilja mi ni uspelo povezati zavojev v celoto. Druga vožnja je bila bolj konstantna in temu primeren je rezultat. Želim si več. Vem, da lahko ob dobrih dveh vožnjah posežem višje,« je razložil Štefan Hadalin.

Res je bil dan kasneje na poti do višje uvrstitve, ko je prvo vožnjo končal na šestnajstem mestu, potem pa v drugem poskusu pokuril vso prednost in pristal na 23. mestu. »Ni mi uspelo po načrtih. Prva vožnja je bila dobra. Kljub večji napaki sem imel dobro hitrost. V drugem teku nisem našel pravih občutkov, ki bi mi dali hitrost in dobro smučanje. Ne prav zadovoljen odhajam domov. Do Schladminga se bom poskušal odpočiti in izklopiti glavo,« meni Hadalin. Njegov trener Klemen Bergant je iz Flachaua sporočil: »Slalomske tekme se odvijajo zelo podobno. Nekaj je dobrih stvari, nekaj slabših. Štefanu nikakor ne uspe sestaviti dveh tekov v celoto. Vemo, da v tej konkurenci malo slabša vožnja pomeni pet ali deset uvrstitev nižje. Morali bomo, tudi on, postoriti kaj, da bodo rezultati boljši.«

Nedeljski zmagovalec Sebastian Foss Solevaag je četrtič stopil na zmagovalni oder, a prvič na najvišjo stopničko. Postal je šesti zmagovalec slaloma v letošnji sezoni. »Bil sem potrpežljiv in trdo delal, da lahko zdaj stojim na najvišji stopnički. To je zmaga cele ekipe, saj Norvežani delujemo kot pravi Vikingi in smo zelo povezani. Med nami vlada pravi moštveni duh,« je povedal Sebastian Foss Solevaag.

Norvežan Kilde končal sezono

V svetovnem pokalu je hitro zakrožila vest o poškodbi norveškega asa Aleksandra Aamodta Kildeja, ki je v minuli sezoni osvojil veliki kristalni globus. Norvežan je nesrečno padel na sobotnem treningu superveleslaloma v Reiteralmu v Avstriji. Po prvih informacijah si je strgal križne vezi v kolenu, kar so pozneje potrdili v bolnišnici v Innsbrucku. Za osemindvajsetletnega šampiona je letošnja sezona že končana. Trenutno v skupnem seštevku svetovnega pokala zaseda drugo mesto.