Nacionalne kampanje cepljenja v komisiji pozorno spremljajo, je poudarila Kiriakidesova po današnjem virtualnem zasedanju ministrov EU za zdravje. Izpostavila je, da je treba čim prej cepiti čim več ljudi. Ob tem je opozorila na vse večji vpliv novega seva virusa in da je treba brez odlašanja ukrepati tudi na tem področju.

V povezavi z aktualno polemiko glede sklepanja dvostranskih dogovorov članic s podjetji, vzporedno s skupnimi evropskimi pogajanji o cepivih, je portugalska ministrica za zdravje Marta Temido dejala, da so se danes strinjali, da je enotnost najboljša rešitev za vse.

Komisarka pa je spomnila, da so vse članice podprle strategijo enotnega pristopa, ki temelji na načelu, da se je treba izogniti vzporednim pogajanjem, saj to spodbija učinkovitost te skupne strategije. Generalna direktorica oddelka komisije za zdravje Sandra Gallina, ki vodi pogajanja s farmacevtskimi podjetji, je sicer v torek v odboru Evropskega parlamenta za javno zdravje zatrdila, da ni videla nobene vzporedne pogodbe.