Že konec tedna so se pojavile prve informacije o odpovedi tekme, saj se je zdravstvena slika v Wengnu in okolici v povezavi s pandemijo v zadnjih dneh še poslabšala. Dodatne skrbi je povzročalo dejstvo, da so praznike na tem območju praznovali tudi gostje iz Velike Britanije, zato je obstajal strah o prenosu novega tipa koronavirusa, ki je hitreje prenosljiv.

Novica čudi predvsem zato, ker so še v nedeljo na švicarski zvezi potrdili izvedbo že 91. dirke v Wengnu, a brez občinstva. Tekmovanja so še v nedeljo potrdile tudi pristojne zdravstvene ustanove v kantonu Bern in predstavniki Mednarodne smučarske zveze. Danes so sledili novi sestanki in pogovori, po katerih je bila prireditev odpovedana.

Krovna smučarska zveza Fis pa je že našla rešitev za smuk in slalom, ki sta v Švici odpadla. Oba bodo prestavili na še eno klasično prizorišče, avstrijski Kitzbühel, ki bo tako imel poleg svoje tradicionalne tekme za pokal Hahnenkamm še dodatno smukaško preizkušnjo, v tednu prej pa še dodaten slalom.

Nov spored v Kitzbühlu predvideva dvojni slalomski spored 16. in 17. januarja (v soboto prestavljena tekma iz Wengna, v nedeljo "prava" kitzbühlska), od torka do četrtka bodo na sporedu smukaški treningi, v petek, 22. januarja prestavljeni smuk iz Wengna s startom ob 11.30, v soboto, 23. januarja klasični smuk za pokal Hahnenkamm (prav tako ob 11.30), v nedeljo, 24. januarja pa še superveleslalom.