Ljubljančan Goran Stanković je danes tudi uradno postal novi trener nogometašev Olimpije, potem ko je predsednik Milan Mandarić v petek odslovil Hrvata Dina Skenderja. Stanković prihaja v Stožice s klopi Tabora iz Sežane, kjer je bil trener od septembra lani. Na Kras je odšel prav iz Olimpije, kjer je bil uspešen v vlogi vodje mladinskega pogona, saj je v lanski skrajšani sezoni z upi osvojil naslov državnega prvaka. Stanković z izjemo štirih mesecev v Sežani sicer nima prvoligaških izkušenj, deloval pa je tudi na Kitajskem, kjer je bil med drugim pomočnik Tomaža Kavčiča. Ima sloves predanega delavca in borca z zmagovalno miselnostjo. Njegova prednost je, da pozna mlade slovenske fante, za nameček je tudi poceni.

Čeprav je v Olimpiji trenutno veliko zmede, vsaj glede treningov, ki jih je v zadnjih dneh vodil Milan Anđelković, niso v zaostanku za Mariborom. Vijoličasti bodo priprave na spomladanski del tekmovanja začeli jutri. V Olimpiji je veliko negotovosti glede igralskega kadra, potem ko je športni direktor Mladen Rudonja najprej zminiral prejšnjega trenerja Safeta Hadžića, nato pa v navezi z izbranimi menedžerji povlekel kopico pogubnih kadrovskih potez za klub in slovenski nogomet. Iz Olimpije je naredil vmesno postajo za tujce, predvsem iz Hrvaške, ki so bili poškodovani, brez kluba ali zgolj rezervisti v svojih klubih. Zdaj se je začel njihov množični eksodus, saj so po nekaj dobrih predstavah v Olimpiji našli klube v tujini.

Največji paradoks je, da je Olimpijo brez odškodnine zapustil v lanski sezoni najboljši strelec lige Ante Vukušić, potem ko se je znašel na stranskem tiru naveze Skender-Rudonja. Posebna zgodba so po nogometnem znanju trije kakovostni Hrvati, ki so prišli šele novembra, a jih ni več v Ljubljani. Centralni branilec Goran Milović je odšel na Madžarsko (Diosgyori), krilni vezist Mario Kvesić v Južno Korejo, na začetku priprav je manjkal tudi Ivan Močinić. Ker je bil odpuščen Skender, se z njim v Osijek vračata tudi Luka Marin in Moldavec Mihail Caimacov, saj sta bila le posojena v Ljubljano, kjer pa nista navdušila. V Ljubljani je nezadovoljen tudi Bolgar Angel Ljaskov. Izmed igralcev, ki so preskromni za Olimpijo, je Ljubljano že zapustil Jakov Blagić, ki je bil posojen iz Hajduka, pričakovanj pa nista izpolnila niti Radivoj Bosić in Dražen Bagarić.