Čeprav so na naših TV-programih večkrat prikazovali »dramatično branjenje resnice o volitvah«, nisem med temi udeleženci zapazil našega strastnega privrženca Trumpu. Niti svojega zunanjega ministra ni poslal v podporo Trumpu. Ni čudno, da Trumpu ni uspelo ponoviti mandata, čeprav je naš tvitar še pred razglasitvijo rezultatov volitev s svojim tvitanjem navijaško bodril Trumpa: »Dajmo, zmagaj Trump.« In dotvital, da bi bil Joe Biden »najšibkejši predsednik« v ameriški zgodovini. S tem je dosegel, da smo postali svetovno znani. Žal po črnem humorju. Kako bo sedaj »najslabši« ameriški predsednik obravnaval »najboljšega« slovenskega predsednika? Na srečo je novi ameriški predsednik razumen človek.

Kakšne so posledice tega »najbolj črnega dneva v ameriški zgodovini« in proglasitve »najšibkejšega predsednika« v ameriški zgodovini? Twitter in Facebook sta Donaldu Trumpu blokirala profil, do preklica. Kako bo sedaj grajal svet, če je njegovo »orožje« blokirano?

Ker zgledi vlečejo, bi morda tudi naš »Trump-tviter« moral doživeti odklopitev profila. V tem primeru bi padla trenutna vlada. Kako naj »vlada« tak predsednik vlade brez tvitanja, če je še z Doba s tvitanjem blatil Slovenijo?

Sedaj imamo za rešitev Slovenije dve poti. Ali KUL ali pa blokada profila »maršalu tvitanja«. Mogoče že vidimo »svetlobo na koncu predora«.

Srečno, Slovenija.

Toni Jurjec, Brezovica pri Ljubljani