Ljubljanska ekipa je po nekaj manj kot dvomesečnem premoru znova stopila na veliko mednarodno sceno, v izjemno pomembni tekmi za šesto mesto v skupini A pa je v Ludwigsburgu v bližini Stuttgarta igrala neodločeno z nemškim Bietigheimom. Absolutna junakinja dvoboja je bila 27-letna srbska vratarka Jovana Risović, ki je zbrala 15 obramb, deset sekund pred koncem dvoboja pa z bravurozno obrambo preprečila zmago nemških rokometašic, ki so na lanski prvi oktobrski tekmi v Ljubljani klonile z 26:28.

Slovenska zasedba je na dosedanjih devetih tekmah enkrat zmagala, trikrat igrala neodločeno in doživela pet porazov. Po nepopolnem desetem krogu v skupini A vodi Rostov-Don s 13 točkami, Bukarešta je zbrala 11, Ferencvaros deset, Metz in Kristiansand po osem, Krim pet, Esbjerg štiri, Bietigheim pa tri točke. V današnjih popoldanskih urah bo na sporedu še tekma Metz – Rostov Don.

V Ludwigsburgu se je od prve minute odvijal izenačen in enakovreden boj, sredi prvega polčasa pa so gostiteljice izkoristile krizo v igri slovenskih rokometašic in jim v 21. minuti ušle na tri gole (6:9). Ljubljanski trener Uroš Bregar je zahteval minuto odmora, po njej pa se razmerje moči na igrišču ni spremenilo. Nemke so še naprej prevladovale, v 24. minuti pa so jim ušle na pet golov (7:12).

Slovenske prvakinje so ob polčasu zaostajale za štiri gole (10:14). V začetku drugega so nekoliko dvignile svojo igro na vseh ravneh ter se jim po golu Nizozemke Harme van Kreij v 39. minuti približale na gol zaostanka (17:18), v 46. minuti pa po zadetku Valentine Klemenčič tekmo postavile v začetno izhodišče (20:20).

V končnici tekme sta obe ekipi delali začetniške napake, obe pa nista izkoristili svojih priložnosti za zmago. Krimovke so v 52. minuti po golu Tije Gomilar Zickero s sedemmetrovke po dolgem času povedle z 22:21, v izenačeni končnici nekajkrat imele priložnost potrditi zmago, a tega niso storile. V končnici tekme so trepetale za zmago, iz godlje pa jih je rešila Risovićeva, ki je deset sekund pred koncem ubranila nasprotni napad nemške ekipe za zmago. V ljubljanski ekipi je bila na današnji tekmi najbolj učinkovita Tija Gomilar Zickero s petimi goli, Francozinja Oceane Sercien Ugolin je prispevala štiri zadetke.