Spektakularni superveleslalom v St. Antonu, na katerem so odstopile številne najboljše alpske smučarke, je dobila Lara Gut-Behrami. Švicarka je dosegla že 13. zmago v tej disciplini in je daleč najuspešnejša smučarka med aktivnimi tekmovalkami. Nekdanja tekmica Tine Maze, ki je bila v St. Antonu najhitrejša pred osmimi leti, je v spodnjem delu tehnično zahtevne preizkušnje storila večjo napako, zato sprva v zmago ni verjela. S 16. mestom se je najbolje v sezoni izkazala Maruša Ferk (startna številka 37).

»Še zdaleč nisem smučala tako, kot sem si želela. Ubrala sem napačne linije, a za razliko od smuka sem precej več tvegala. Imam toliko let izkušenj, da dobro vem, da si na superveleslalomu brez napak počasen, da sem bila včeraj tako hitra, me je kljub temu presenetilo. Verjamem pa, da je bil superveleslalom atraktiven za gledalce,« je povedala Lara Gut-Behrami. Kako težak je bil superveleslalom, so povedale besede Corinne Suter, ki je lani v tej disciplini osvojila mali kristalni globus. Tretjeuvrščena Švicarka je dejala, da na tako težki preizkušnji še ni ni tekmovala.

Drugo mesto je osvojila Italijanka Marta Bassino, pred katero je bila tekma nekaj minut prekinjena, saj je tik pred ciljem grdo padla rojakinja Francesca Marsaglia. Za največje presenečenje je poskrbela Avstrijka Ariane Rädler, ki je s startno številko 34 zasedla sedmo mesto.