Marco Schwartz je po sedmih uvrstitvah na zmagovalni oder na slalomu svetovnega pokala v alpskem smučanju vendarle dočakal svojo prvo zmago, drugo avstrijsko v tej sezoni. Avstrijec je dobil preizkušnjo v Adelbodnu, ki so jo znova zaznamovale izjemno majhne razlike med najboljšimi. Prvo deseterico je ločilo le pol sekunde. Odlično formo je potrdil zmagovalec Zagreba Linus Strasser, ki je z dvanajstega mesta po prvi progi napredoval na drugega, na tretjo stopničko zmagovalnega odra pa se je presenetljivo uvrstil Britanec Dave Ryding. Po Zagrebu je bil drugič zapored na prvi progi najhitrejši Clement Noël, a Francoz ni zdržal pritiska in nazadoval na osmo mesto.

»Bil sem že nekajkrat v vodstvu po prvi progi, večkrat napadel na drugi, a nikoli nisem bil dovolj dober, da bi zmagal. Tokrat mi je uspelo, najbolj pa sem lahko hvaležen opremljevalcu Atomicu, ki mi nudi resnično dobro opremo. Verjamem, da sem si zaslužil zmago, imel pa sem tudi nekaj športne sreče,« je priznal Marco Schwartz, ki bo na naslednjem slalomu nosil rdečo majico vodilnega. Slekel jo je rojaku Manuelu Fellerju, ki je odstopil na prvi progi.

Hadalin na 15. mestu

Štefan Hadalin se je še tretjič v treh dneh vpisal med dobitnike točk. Potem ko Vrhničanu ni najbolje uspela prva vožnja, na kateri je dosegel 22. čas, je bil bolj zadovoljen z nastopom na drugi progi. V cilju je prevzel vodstvo, kar je bil zanj pravo olajšanje po nekaterih ponesrečenih nastopih na drugi progi. S sedmim časom je napredoval na 15. mesto ter na četrtem slalomu sezone še četrtič osvojil slalomske točke. Štefanu Hadalinu manjka vrhunska uvrstitev med najboljšo deseterico, za katero bo imel še januarja precej priložnosti, saj bo v Wengnu, Kitzbühlu, Schladmingu in Chamonixu še pet preizkušenj.

Omenimo še, da so Hrvati po sredinem slalomu v Zagrebu, kjer so se kar trije uvrstili med najboljšo petnajsterico, v finale pa štirje, danes v Adelbodnu ostali brez finalne slalomske uvrstitve. Brez točk svetovnega pokala je z odstopom na drugi progi ostal tudi Norvežan Henrik Kristoffersen. Včeraj je bila razveseljiva tudi vest, da je Wengen potrdil organizacijo tekem svetovnega pokala ob koncu prihodnjega tedna. Pokal Lauberhorn je bil vprašljiv zaradi številnih okuženih z novim sevom koronavirusa, ki so ga v Švico prinesli britanski turisti. Bo pa izvedba dveh smukov in slaloma logistično za organizatorje izjemno zahtevna.