Odpovedana je bila zgolj tekma med Atletico Madridom in Athletic Bilbaom, saj gostje zaradi močnega sneženja niso prišli v prestolnico. Nov datum bo znan prihodnji teden in bo odvisen od razpleta španskega superpokala. Baski bodo namreč v četrtek, 14. januarja, v polfinalu igrali z Real Madridom.

Barcelona povezala tri zmage

V uvodnem današnjem dvoboju, obračunu ekip, ki se potegujeta za uvrstitev v ligo prvakov, je Sevilla s tremi zadetki Youssefa En-Nesyrija premagala Real Sociedad. Andaluzijci so s tremi točkami skočili na šesto mesto in se po točkah izenačili z Real Sociedadom, dolgo časa vodilno ekipo LaLige, ki pa je na zadnjih petih tekmah dosegla le eno zmago.

Barcelona je prvič v sezoni v domačem prvenstvu povezala tri zmage. Z dvema zadetkoma Lionela Messija in enega Antoinea Griezmanna je že v prvem polčasu rešila vprašanje zmagovalca. Francoz je v drugem polčasu zadel še za 4:0, Messi pa se je z enajstimi zadetki zavihtel na vrh razpredelnice najboljših strelcev.

Na lestvici LaLige je v vodstvu še vedno Atletico Madrid z 38 točkami. Točko manj ima po spodrsljaju pri predzadnjeuvrščenem moštvu v Pamploni Real Madrid, tretja pa je Barcelona s 34 točkami. Jan Oblak ima ob tem tri tekme manj od omenjenih dveh.

V petek je Villarreal premagal Celto Vigo s 4:0, v nedeljo so na sporedu dvoboji Levante - Eibar, Cadiz - Alaves in Real Valladolid - Valencia, v ponedeljek pa še Elche - Getafe ter Huesca - Betis Sevilla.