Le prvih 15 minut so bili gostje s severozahoda Avstrije konkurenčni in je imel nekaj dela tudi domači vratar Paavo Hölsä. Ko pa je Nik Simšič v 16. minuti načel mrežo tekmecev, se je domačim odprlo in so brez težav strli nasprotnike.

Še v prvi tretjini je za povišanje poskrbel Miha Zajc, zares na plin pa so zeleno-beli stopili v drugi tretjini.

Najprej je v polno zadel Aleš Mušič. Na polovici tekme je goste pred nerešljivo nalogo vrnitve v igro postavil Miha Logar, manj kot dve minuti pozneje je bilo 5:0, ko je zadel še Mark Sever, učinkovito drugo tretjino pa je dokončal Logar z drugim zadetkom na tekmi.

Zmagovalec je bil tako praktično odločen, Ljubljančani pa so v zadnji tretjini spustili ritem in dovolili tekmecem, da so znižali izid in preprečili, da bi vratar Hölsä dvoboj končal z ničlo. Po dveh na hitro prejetih zadetkih v 48. in 50. minuti je nato končni izid za 7:2 postavil Zajc v 51. minuti.

Jeseničani zanesljivo premagali Vipiteno

Hokejisti Sija Acronija Jesenic so v tekmi alpske lige premagali Vipiteno s 4:1 (2:0, 1:1, 1:0). Jeseničani se januarja počasi vračajo v ritem tekem alpske lige. Brez preizkušenj v regionalnem tekmovanju so bili namreč kar mesec dni, ko so igrali samo v domačem prvenstvu, pred tremi dnevi pa so ob vrnitvi na sceno v alpski ligi klonili v Asiagu z 0:3.

Danes se je zanje razpletlo bolje, proti Vipitenu pa so temelj za zmago postavili že v prvi polovici tekme oziroma v le nekaj sekundah prve tretjine. Jaka Sodja je načel mrežo gostov v 15. minuti, potem pa je le 19 sekund pozneje zadetek dodal še Andrej Hebar. Erik Svetina pa je nato na polovici tekme povišal na 3:0 za trdno vodstvo železarjev.

V 36. minuti je sicer moral po plošček v gol tudi domači vratar Žan Us, toda preobrata Vipitena ni bilo. V zadnji tretjini je za novo prednost +3 poskrbel Sašo Rajsar, v zadnjih desetih minutah pa domači niso dovolili, da bi se gostje še enkrat približali in so dosegli prvo zmago v regionalnem tekmovanju v koledarskem letu.