Pred zasledovalno tekmo najboljših biatloncev v Oberhofu je bilo jasno zgolj, da bo zmagal Norvežan, saj so bili med peterico po sobotni šprinterski tekmi kar štirje, v najboljšem položaju pa Johannes Thingnes Boe. Ker so bili pred tekmovalci kar štirje strelski nastopi v petih krogih, najprej dva leže in nato še dva stoje, je bilo jasno, da bo zmagovalca odločil prav strelski nastop. J. T. Boe je zmago zapravil na tretjem streljanju, ko je zgrešil kar štirikrat, zmagovalca pa smo dobili na zadnjem, ko so Tarjei Boe, Johannes Dale in Sturla Holm Laegreid kar tekmovali, kdo bo večkrat ustrelil mimo. Najbolj mirne živce je imel Laegreid, ki je zgrešil le eno tarčo in se tako veselil pomembne zmage (36:01,8).

Vse slovenske oči ljubiteljev biatlona so bile uprte v Jakova Faka, ki je zasledovalno tekmo z zaostankom 1:05 začenjal na 12. mestu. Prve tri strelske nastope je opravil brezhibno in bil nekaj časa celo peti. Ko je na strelišče prišel zadnjič in je bilo znano, da so fantje pred njim kar tekmovali v zgrešenih strelih, bi ga popoln strelski nastop pripeljal celo na stopničke. Žal je Faku roka znova malce zadrhtela čisto na koncu, zadnji zgrešeni strel pa je pomenil, da je tekmo končal na še vedno visokem šestem mestu (+41,2). 

"Končno malo napredka na zasledovalni tekmi, končno spet med prvimi šestimi. Kazalo je še bolje po zadnjem streljanju, a če se vrnem nazaj na prve tri postanke, ki so bili 100-odstotni, je bilo vse v redu. Nekoliko sem čutil pritisk, saj sem moral na progi precej delati, da sem bil sploh zraven teh skupin, ki so se premikale okrog mene. Pred zadnjim streljanjem sem moral en del proge odteči sam in sem poskusil čim hitreje teči, da pridobim prednost pred tistimi, ki so še za mano. Žal sem naredil eno napako in šel iz strelišča na petem mestu in potem na progi izgubil eno mesto," je po tekmi povedal Fak.

Cilj sezone so stopničke

Drugi slovenski predstavnik Miha Dovžan je zgrešil tri strele in zasedel 52. mesto.

"S tekmo moramo biti kar zadovoljni, nenazadnje je Jakov napredoval za šest mest, kar je v tej konkurenci izjemno, izjemno težko. Strelsko je bil odličen, tisti strel, ki je šel mimo tarče, je bil resnično čisto na robu. Škoda, za milimeter je šel preveč ven. A konec koncev je to vrhunski rezultat. Če bomo še nekoliko napredovali pri materialu, se bomo borili tudi za stopničke, kar je cilj te sezone," pa je po tekmi povedal trener Uroš Velepec.