Celjan je bil najboljši v kvalifikacijah, nato je premagal Avstrijca Alexandra Payerja, se v četrtfinalu maščeval olimpijskemu prvaku, Švicarju Nevinu Galmariniju, za poraz v osmini finala olimpijskih iger v Pyeongchangu, v polfinalu pa ga je zaustavil Michal Nowaczyk. Poljak, ki doslej še nikoli ni bil višje od 12. mesta, je bil hitrejši za 22 stotink sekunde.

Mastnak je nato v malem finalu ugnal Nemca Stefana Baumeisterja in še enkrat dokazal, da mu proga v Scuolu ustreza. Tu je dosegel eno od svojih treh zmag v svetovnem pokalu.

"Lepo je, da sem po sezoni premora spet na stopničkah. Dokazal sem, da mi Scuol leži in da sem še sposoben priti zelo visoko. To sem sicer nakazal že v Carezzi, a se tam v finalu ni izšlo, tokrat je bilo bolje. Žal je tudi nekaj grenkega priokusa. V polfinalu proti Poljaku sem v zgornjem delu naredil napako, ki je v nadaljevanju nisem mogel več popraviti. A s svojimi vožnjami moram biti zadovoljen, veselim se že naslednjih tekem," je dejal Mastnak, ki bo imel naslednjo priložnost za dokazovanje že v torek, ko bo v Bad Gasteinu tekma v paralelnem slalomu.

Žan Košir na 13. mestu

V izločilnih bojih je od Slovencev nastopil še Žan Košir, ki je bil do zdaj v sezoni edini Slovenec na stopničkah, že v osmini finala je bil tudi od njega boljši Nowaczyk. Tržičan je na koncu zasedel 13. mesto.

Rok Marguč, Črt Ikovic in Jernej Glavan so bili daleč od nastopa na glavnem delu tekme, na kateri sta zmagala ruska tekmovalca. Igor Slujev in Sofija Nadiršina sta bila najboljša prvič v karieri.

Naslednja tekma bo že v četrtek; tekmovalci se bodo v Bad Gasteinu merili v paralelnem slalomu.