V nemški ligi se bo v soboto sicer odigral derbi med drugouvrščenim Leipzigom in četrto Borussio iz Dortmunda, v kateri se pričakuje zmaga gostiteljev, vendar pa se stavniško vznemirljivejša zdi tekma med zadnjeuvrščenim Schalkejem in zgolj pet mest višjim Hoffenheimom. Zaradi serije nezmag ima nekdanji nogometni velikan Schalke na domačo zmago izjemno kvoto 4,10. Kar samo po sebi kliče vsaj na dvojni znak na njih, ki je vreden takisto visokih 2,00.

Iz Nemčije v Italijo, kjer bo ta vikend glavna tekma med meni najljubšima italijanskima ekipama – drugouvrščeno Romo in tretjim Interjem, z začetkom ob 11.30. Neugoden termin za zvezdnike. Moštvi sta zadnjih pet tekem remizirali, zato je remi možen tudi tokrat. Vendar pa Roma kaže več svežine in entuziazma od Interja, zato 1,57 visok dvojni znak na njih.

In še Španci, strokovnjaki za tako imenovane tipične prvenstvene tekme z nizkimi izidi. Tekma dveh najvišje uvrščenih ekip bo v Sevilli, kjer šestouvrščeni domačini pričakujejo četrtouvrščeni Real iz Sociedada. Gostje so v prejšnjem krogu doma zgolj remizirali z zadnjo Osasunu, medtem ko je Sevilli z enakim izidom (1:1) to uspelo v gosteh pri stabilno srednjem Betisu. Kvota na domačo zmago je 2,15, kar se zdi tveganja vredno.