Devetindvajsetega novembra lani je v zgodnjih jutranjih urah v nesreči v Zasavju življenje izgubil 31-letni motorist. Od takrat smrtnih žrtev na naših cestah ni bilo. Do danes. Ta teden smo poročali o vzpodbudni statistiki prometnih nesreč v minulem letu in to pripisali zmanjšanju prometa v času koronazapor. A nesreče se dogajajo.

Današnja se je pripetila malo pred sedmo zjutraj na nekdaj zelo nevarni cesti med Kranjem in Medvodami. Natančneje na odseku med Jeprco in križiščem za Žabnico. Kot so sporočili s Policijske uprave Kranj, je voznica po prehitevanju tovornega vozila izgubila nadzor nad osebnim avtomobilom in med drsenjem silovito trčila v tovorno vozilo, ki je peljalo nasproti. Čelno trčenje je bilo silovito, voznica je umrla na kraju nesreče. Tovorno vozilo je zapeljalo s ceste, osebno pa je ostalo na cesti in zagorelo. Osebno vozilo so začeli gasiti očividci, požar pa so nato do konca pogasili kranjski poklicni gasilci in iz vozila izvlekli preminulo osebo. Cesta je bila zaprta vse do štirih popoldne.

Lani je na gorenjskih cestah umrlo enajst udeležencev v prometu, leto prej devet. »Pozivamo k previdnosti in izogibanju tveganjem, ki vodijo v nesreče. Vozite s prilagojeno hitrostjo, na zadostni varnostni razdalji, izogibajte se prehitevanju, pazite v križiščih, bodite pripeti z varnostnim pasom, med udeležbo v prometu ne uporabljajte telefona in spoštujte prometna pravila. Pešci bodite vidni in previdni,« je sporočil Bojan Kos s Policijske uprave Kranj. Lani so gorenjski policisti prvo smrtno nesrečo obravnavali februarja, ko je na Lipcah voznik trčil v drugo vozilo. Povzročitelj je umrl, poškodovanih pa je bilo še šest ljudi.